Магистрати мотаят разследване срещу Брендо – подарил им жилища!

Евелин Банев-Брендо

  Магистрати, уредили се с евтини апартаменти в луксозните комплекси, вдигнати от компании на Евелин Банев-Брендо, покриват новото разследване срещу сочения за кокаинов бос, твърди източник от прокуратурата.

Брендо беше върнат наскоро в България заради процеса, който се води срещу него за пране на пари.

Срещу Банев обаче тече и друго разследване за легализиране на повече от 50 млн. евро чрез строителство на жилищни комплекси край София. Подозренията отново са, че милионите са натрупани от наркотрафик.

Сред по-известните имена на купили жилище в тези комплекси е например Николаос Аманатидис, бащата на митичния Таки. Той е взел апартамент от 130 кв.м и гараж от 31 кв.м в елегантен комплекс в „Люлин“, вдигнат от фирма на Брендо. Собственици на жилища в луксозните постройки на кокаиновия крал са и магистрати, банкери, политици, факт е, че комплексите на Брендо са построени с много високо качество.

Николаос Аманатидис

В схемата на изпирането на парите от кокаин са намесени различни фирми. Едни от тях са свързани с Евелин Банев, а други са представени като чуждестранни компании. Част от парите са вкарани в България чрез фирми на юриста Петър Колчев, който е съдружник на Евелин Банев, казват запознати. Още в началото на годината е иззета документация от българските дружества.

Петър Колчев е управител на „Евро Палас“ ЕООД. През 2006 г. дружеството купува общински парцел от 915 кв.м до „Бизнес парк София“ за скромните 35 хил. лв. Вдигнат е луксозният жилищен комплекс от затворен тип Crystal Bell, като инвестицията е над 30 млн. евро. В сайта на комплекса е обяснено, че има 34 еднофамилни къщи и 3 сгради с по 20 жилища. Той притежава и всички удобства – подземни паркинги, обслужваща сграда със СПА център, тенис кортове, отопляем басейн, детска площадка с баскетболно игрище, зала за анимации, кафе-сладкарница и лекарски кабинет. Не са забравени параклис и сграда за охраната. Огромната сума за изграждането на Crystal Bell идва от австрийската „Ричмънд Венчърс Холдинг. Тя притежава „Евро Палас“ ЕООД, чийто управител е Петър Колчев. Според отлично запознати в Австрия не могат да бъдат открити никакви следи от холдинга. В местните бизнес регистри се появявали само името и адресът на регистрация, но нямало данни за собствениците и дори телефон за контакти. Поради това от разследването подозират, че „Ричмънд Венчърс Холдинг“ е пощенска кутия през която се препират наркопари. Допълнителни подозрения поражда и фактът, че инвестицията е направена с пари в брой, а не с обичайните банкови кредити.

„Евро Палас“ строи и комплекс Panorama Residence в Драгалевци. Той включва две луксозни жилищни сгради с магазини, козметичен и фризьорски салон, ресторант, кафе-сладкарница и фитнес зала. Инвестицията надхвърля 6 млн. евро.

Тук също неизвестната австрийска компания е превела парите на фирмата строител.

Австрийският „Ричмънд Венчърс Холдинг“ е собственик на още една българска фирма – „Евротренд”. Неин управител доскоро е бил отново Петър Колчев.

Докато Колчев е начело, „Евротренд“ купува „Билдкомфорт“. Негови предишни собственици са Евелин Банев и Петър Колчев. След сделката Брендо остава управител на „Билдкомфорт“, а фирмата започва да налива милиони в строежи на луксозни комплекси в София.

Сред тях е и Elegance Residence в столичния квартал „Люлин“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *