Любо Гребеца призна: Алексей Петров поръча 5 отвличания!

Любомир Димитров - Гребеца

  Алексей Петров е поръчал 5 от тринайсетте от­вличания на „Нагли­те“, а заповедите на Трактора са били пре­давани на ударната група похитители от дясната му ръка Ан­тон Петров – Хамстера. Това става ясно от разпита на Любомир Димитров – Гребеца в ГДБОП, проведен на 12 януари 2010 г.

 Показанията на Гребеца, който неотдавна бе осъден на 12 години затвор като част от бандата за отвличания, са документирани не само на хартия (270 страници), но и на аудионосител. Смуща­ващо е, че голяма част от пространните обяснения на Любо Гребеца за „Наглите“ дори не стигат в съдебна зала – сензационните раз­крития на престъпника са цензурирани по решение на прокурора Бисер Кири­лов, който миналото лято си направи отвод и се оттегли като държавен обвинител.

 В пространните обяснения за похищенията на „Наглите“ Любо Гребеца надълго и на­широко разказва, че цялата банда се е подчинявала на Антон Петров – Хамстера, установиха разследващи.

 „Той отговаря за кражбите на автомобили в „Лев Инс“ – познавам го от Данчо Ре­лето и от Лъвицата. Антон Петров решава всички про­блеми на автокрадците – той е човекът, който ги измъква при проблем и се грижи да няма осъдителни присъди за „оборотните“ джамбази. С Антон Петров се срещаше само Релето и преди това –  Сапата. След смъртта на Сапата задачите ги спускаше Вальо Бореца – той не участваше в отвличанията, но носеше парите от някол­ко откупа на Майора (б. р. – с този прякор е известен Тони Хамстера в ъндърграунда). Вальо Бореца не е приятел с никого от наша­та група, напротив, преди правеше проблеми. Бореца приемаше поръчки от Джиджи и Ицо Исуса, но после мина към Майора, защото си имаше проблеми с поли­цията, които Антон Петров му ги разреши“, разказва на  антимафиотите Любо Гребеца.

Алексей Петров - Трактора

  36-годишният автокрадец твърди, че човекът над Антон Петров – Хамстера е именно Алексей Петров. „Има сериозен човек, кой­то е замесен. Не е бандит – шапката на цялото нещо. Става въпрос за много се­риозен човек, един от най-силните в България“, казва Любо Гребеца. Първоначал­но Гребеца назовава Тракто­ра като „Барото“, преди да разкрие, че визира именно Алексей Петров.

 „Заради него Лъвицата и Сапата откраднаха аудито на Тодор Батков. Знаеше се, че лимузините на Батков не трябва да се пипат, Лъвицата и Сапата му вдигнаха колата по настояване на Майора. Батков и Алексей Петров имали някакви тър­кания и заради това Антон Петров поискал да се от­крадне колата на Батков.

 Антон Петров има още няколко такива случая – поръчва коли, които да се откраднат за назидание на собственика, а не с цел препродажба и откуп. Един вид, да внимават“, споделя Любо Гребеца.

 От пространните му по­казания става ясно, че пет от жертвите на „Наглите“ са посочени лично от Ан­тон Петров – Хамстера. Става въпрос за Илиян Цанев, баща на енергий­ния бизнесмен Красимир Цанев, за Ангел Бончев и жена му Камелия, за Киро Киров и за Румен Гунинскисин. Антон Петров – Хамстера поръчал и още едно отвличане – това на Борислав Динев – Боби Фа­сула. Той трябвало да бъде похитен, защото откраднал служебното ауди на Весела Лечева, освен това пося­гал на автомобили, застра­ховани в кор­пораци­ята „Лев Инс“.

 Според показанията на Любо Гребе­ца Антон Петров – Хамстера е одобрил две други отвли­чания. Това са похищенията на Васил Маникатов и на бившия митничар Георги Ге­оргиев – Пурата. От обясне­нията на Гребеца става ясно, че преди да се спрат на ня­кой набелязан за отвличане, „Наглите“ искали разрешение от Хамстера.

 Любомир Димитров – Гре­беца е разпитан за първи път в ГДБОП на 21 декември 2009 г, три дни след поли­цейската акция „Наглите„. Гребеца е задържан малко след като се връща от Ита­лия, а уликите срещу него са безспорни – негови пръстови отпечатъци са открити върху телефона, който „Наглите“ дават на бащата на отвле­чения Илиян Цанев, за да водят прего­вори за цената на живота му. При първия си раз­пит   Гребеца води 6-часови преговори с кри­миналистите – предла­га да им разкаже всичко и да се превърне в защитен свидетел.

 Двайсетина дни по-късно – на 12 януари 2010 г., ко­гато са изровени труповете на Иван Пайнавелов – Сапата и на Юлиян Лефтеров –  Кунгфуто, Любо Гребеца е посочен от двама свои съратници като физическия извършител на убийствата. Валентин Михайлов – Ихти­манския и Даниел Димитров –  Данчо Релето са катего­рични, че Любо Гребеца е застрелял Сапата и Кунгфуто, а съучастник му бил Валентин Янев – Боре­ца.

 Под угрозата да попад­не доживот зад решетките, арестантът Любомир Дими­тров разкрива всичките тай­ни от кухнята на „Наглите“. Месеци по-късно Гребеца е сплашен в затвора от мутри на Тони Хамстера и се отри­ча от показанията си – бил малтретиран с електрошок, за да топи Алексей Петров и Антон Петров.

 Протоколите от разпитите на Любо Гребеца са засе­кретени и всеки, който ги публикува, може да бъде съден за разгласяване на класифицирана информа­ция, фактът, че от МВР третират показанията на Гребеца като „държавна тайна“ и не са предоставили дори на съдия Магдалинчева пълните самопризнания на гангстера, подсказва, че истинските босове на „Наглите“ не са Прокопи Културиста и Ивайло Евти­мов – Йожи.

 

Жертвите на Алексей Петров

 Илиян Цанев – 100 000 евро

 Синът на енергийния бизнесмен Красимир Цанев е отвлечен на 9 март 2007 г., а баща му плаща 100 000 евро на „Наглите“. Когато детето му е похитено, Красимир Цанев прави собствено разследване и още на третия ден съобщава имената на част от ..Наглите“. Ченгетата обаче не предприемат нищо и даже обвиняват бизнесмена, че набеждава невинни хора.

 

Ангел Бончев – 397 000 евро

Президентът на „Литекс“ бе похитен на 22 май 2008 г. и прекара цели 50 дни в плен. Бившият съдружник на Гриша Ганчев е най-зле третираният заложник на „Наглите“. Извергите режат два от пръстите му. Бившият борец плаща 397 000 евро за живота си.

 

Камелия Бончева – 157 000 евро

Съпругата на Ангел Бончев бе отвлечена на 9 юли 2008 г., когато отиде да занесе откупа за живота на мъжа си. Тя прекара 19 дни като заложница на „Наглите“. По заповед на похитителите Ангел Бончев дари 157 000 евро във фон­дация, свързана с Алексей Петров, след което жена му бе освободена.

 

Киро Киров – 517 000 евро

 Индустриалецът бе похитен на 27 март 2009 г. и прекара 18 дни в плен, преди синът му Иван да плати рекордния от­куп от 517 000 евро. Киро Киров бе първият от похитените бизнесмени, който заподозря, че зад отвличанията стоят висши ченгета.

 

Румен Гунински – син – 300 000 евро

 Синът на настоящия кмет на Правец Румен Гунински бе отвлечен през октомври 2009 г., а „Наглите“ поискаха 3 ми­лиона евро откуп, но получиха „само“ 300 000 от бизнесмена. Гунински-младши прекара в плен 21 дни, а малко след като бе освободен, ченгетата спипаха „Наглите“. Според съда обаче студентът не е сред жертвите на бандата за отвличания. Така Антон Петров – Хамстера вече няма да дава обяснения защо банкнотите от платения откуп за Румен Гунински са открити в дома му.

Още сензации:

loading...

6 Отговора за "Любо Гребеца призна: Алексей Петров поръча 5 отвличания!"

  1. хгйиол   13.04.2012 at 23:09

    mdam… taka e!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *