Лъжесвидетелят по “Октопод” – Георги Цветанов върти далавери под крилото на държавата

Георги Цветанов

  Един от лъжесвидетелите на прокуратурата по делото „Октопод“ – Георги Цветанов, продължава да развива съмнителни схеми с одобрението на държавата като благодарност за показанията му. Това установи проверка във фирмените регистри.

Преди няколко месеца Цветанов е купил акциите на плевенската фирма „Д-М“ ЕООД от скандалния строителен предприемач и замесен в точене на ДДС Мариян Ангелов – Маджуна.

Преди да сключат сделката, Цветанов е бил пълномощник на фирмата на Маджуна. С негово съдействие „Д-М“ ЕООД взема на лизинг асфалтосмесителна машина и сгради в местността Кайлъка. Срещу това се задължава до 2016 година да преведе на лизингодателя 355 хиляди евро без ДДС.

Светослав Радев

Парите са отпуснати от фирма на Светослав Радев, съпруг на скандалната банкерка Петя Славова, чийто работник е Георги Цветанов.

„Това ще е поредната далавера на Цветанов. Щом се е хванал с Маджуна, значи ще крадат пари. Те друго не са правили през живота си“, казва местен бизнесмен, който неведнъж си е патил от двамата комбинатори.

Новият съратник на свидетеля по делото „Октопод“ е печално известен в Плевен. Минава за близък бизнесмен до бившия кмет Найден Зе-леногорски. Фирмите му печелят обществени поръчки за ремонт на детски градини и училища, а заради злоупотреби по договорите беше разследван и Зеленогорски. През януари 2001 година бомба избухва пред гаража на Маджуна и потрошава чисто новата му лимузина. На следващия ден е взривен и днешният му бизнес партньор Георги Цветанов.

Запознати с бизнес делата им твърдят, че тогава за пореден път са въртели далавера или са откраднали парите на някого. Същата година Георги Цветанов е разследван по мащабна далавера за източването на Първа частна банка, където е бил управител на клон. Прокурорката по делото тогава е заплашвана от свои шефове в София да спре да рови, за да не се самоубие.

Мариян Ангелов-Маджуна е бил собственик на няколко фирми, които днес са прехвърлени на социалнослаби лица, защото дължат огромни суми.

Маджуна е бил шеф на „Консорциум София 2001″, който през годините трупа данъци за стотици хиляди левове. Вместо да се издължи на държавата Ангелов продава фирмата на бедняка Людмил Ковачев от Монтана през 2008 година. Запознати с далаверите на Маджуна разказват, че нещастникът дори бил осъден заради него, защото не открил производство по несъстоятелност заради огромните дългове.

Людмил Веселинов от Монтана е използван като бушон от съратника на Георги Цветанов и при продажбата на друга негова задлъжняла фирма – „Елит строй“ ЕООД. Още преди 10 години му е продал и друга фирма, с която е дължал ДДС.

Същият Веселинов е собственик на 50 фирми, замесени в източване на ДДС. Те са му продавани от мошеници, които искат да заметат следите си от кражбите на пари и далаверите.

Плевенчани разказват, че с далаверите на Мариян Ангелов и Георги Цветанов е много добре запозната председателката на парламента Цецка Цачева. Тя също е от Плевен и е била дългогодишен адвокат там. Когато е била кандидат за кмет през 2007 година срещу Найден Зеленогорски, остро е атакувала последния заради далавери със строителни поръчки на обществени сгради, давани на Маджуна. Източниците ни обаче са сигурни, че днес Цачева няма да вземе отношение заради близкия до ГЕРБ и Петя Славова Георги Цветанов, който отдавна е близък с Маджуна.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Лъжесвидетелят по “Октопод” – Георги Цветанов върти далавери под крилото на държавата"

  1. STEFAN D-R D TCHOLAKOV   24.09.2012 at 22:27

    МРЪСНО КОПИЛЕ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ !

    НА МИТИНГА ОТ НОЕМВРИ 1990 ГОДИНА – МВР – ВРАЦА МЕ ПРЕДУПРЕДИ С ПРОТОКОЛ, ДА НЕ ПРАВЯ ДЕМОНСТРАЦИЯ НА МИТИНГА С ДРУГАРЯТ СТОЯН ГАНЕВ И АГЕНТ БОНЧО – Д-Р ПЕТЪР БЕРОН …

    ПОСЛЕ БЕРОН ГО ГАТНАХА КАТО МУ ПОКАЗАХА ДОСИЕТО И ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ СТАНА ГЕРОЙ С ПЕДЕРАСА ФИЛИП ДИМИТРОВ …

    ВСИЧКИ ТЕЗИ И СЛЕДВАЩИ УБИХА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !

    http://www.blitz.bg/news/article/155868

    КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ТРЯБВА ДА СЕ РАЗТУРИ.
    ТОЙ СЛУЖИ НА ДЪРЖАНИТЕ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ!

    http://www.blitz.bg/news/article/156081

    ДРАГИ – Димитър Здравков – СЕГА ДА ТИ ОТГОВОРЯ КАК СЕ БЛАГОДАРИ НА ЖЕНСКО. НА МЪЖКОТО УОРЛИК СЕ РАЗБРА ЧЕ МУ ПРАВЯТ УСТНО УДОВОЛСТВИЕ НА „КУРО-МИТОВИЯ МУ“. ТОВА МОЖЕ И МЪЖКО И ЖЕНСКО ДА МУ СТОРИ ТОВА УДОВОЛСТВИЕ, ЗАЩО СЕ РАЗБРА ЧЕ ТАЗИ МАЙМУНА Е ГЕЙ ИЛИ ПЕДЕРАСТ …………..

    ТАКА СИ МИСЛЯ, НО НАЛИ ТОЙ ОТИДЕ ДА ПРАВИ РЕКЛАМА НА ГЕЙ-ПАРАДА В СОФИЯ. ПРЕДИ ОЩЕ В 1972 ГОДИНА МОЖЕ БИ ШВЕДСКИЯ МИНИСТЪР НА НАРОДНОТО ПРОСВЕЩЕНИЕ ОЛОФ ПАЛМЕ ОТИВА НА ЕДНА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ШВЕДИ КОЙТО ДЕМОНСТРИРАТ СРЕЩУ ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ И ТАМ САЩ ХВЪРЛЯТ ТОЛКОВА БОМБИ, КОЛКОТО СА ХВЪРЛИИ В ЦЯЛАТА ВТОРА СВЕТОВНА ВОЙНА ………………..

    НЕ МОЖАХА ДА ПОБЕДЯТ, НО ШВЕДСКИЯ МИНИСТЪР ОЛОФ ПАЛМЕ ЗАСТАНА С ВИЕТНАМСКИЯ ПОСЛАНИК В ШВЕЦИЯ ДА ДЕМОНСТРИРА С ШВЕДСКИЯ НАРОД. ТАЗИ ПОСТЪПКА НЕ Е ЗАБРАВЕНА ОТ САЩ И ДРУГАТА, ЧЕ ОЛОФ ПАЛМЕ КАТО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ШВЕЦИЯ ПРАВЕШЕ СВЕТОВНИ ПЪТУВАНИЯ ИЗ ЛАТИНСКА АМЕРИКА ДА ГОВОРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ, А НА ДРУГ ПЛАН ПРИЕМАШЕ ПАЛЕСТИНЦИТЕ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ ПРЕСЛЕДВАНИ ОТ ВЕЛИКИЯ ИЗРАЕЛ – ЮДЕЙСКИЯ ЦИОНИЗЪМ, КОЙТО Е ОСЪДЕН ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАРОДИ В 1974 ГОДИНА …………………..

    ОЛОФ ПАЛМЕ ГО УБИХА, НО НЕ СЕ ДАВА ГЛАСНОСТ, ТАКА КАКТО УБИВАТ ДАГ ЖАМАРШЕЛД В КОНГО 1961 ГОДИНА ТЕЗИ ЮДЕЙСКИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ НА БЕЛГИЯ, ФРАНЦИЯ, САЩ, ЮЖНА АФРИКА …………………..

    СЕГА ЗА НОВАТА КУР-ВЕТИНА ПОСЛАНИЧКАТА КАК ЩЕ И ПРАВЯТ СВИРКИ , ЩЕ ГО ДУХАТ БЕ ЗАЛАГАТ СЕ И ПОЧВАТ ДА СМУЧАТ И ДА ДЪРПАТ, ДОКАТО И ДРЪПНАТ ЧАРШАФО ПРЕЗ ФИСТУЛАТА. ДРУГ ВАРИАНТ Е ДА МЕ ВИКНАТ МЕН, ЗАЩОТО ИМАМ ДЪЛЪГ И ГЪРБАВ НОС И АЗ ДА И ГИ ЗАБИЯ , А С ЕЗИКО ЩЕ И ПРАВЯ УДОВОЛСТВИЕ НА ФИСТУЛАТА ……………….. И ЗА НЕЯ ДОБРО И ЗА МЕН ДОБРО ЩЕ СЕ СДУША С БРАТСКИЯ САЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ ………………… ТОВА КУРВАДЖИЛЪКА КРАЙ НЯМА
    …………………………….

    – СМЪРТ ЗА ЮДО-ТУРКИТЕ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ………………………..
    http://senzacia.net/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D1%82%D0%B27-%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B1-18096
    ………………………..
    НЕ НА ТУРЦИЯ И ТУРЦИТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ НА ЮДЕИТЕ И ТЯХНАТА ЮДЕЙСКА КРЪВОПИЙСКА РЕЛИГИЯ И КУЛТУРА
    ……………….
    http://stefan-tcholakov.com/index.php?year=1906&id=8054&title=%C1%DA%CB%C3%C0%D0%D1%CA%C8+%C7%C0%CA%CE%CD+%D1%D0%C5%D9%D3+%C7%C0%D1%C5%CB%C2%C0%CD%C5+%CD%C0+%D0%D3%D1%CA%C8+%DE%C4%C5%C9+-+%C5%C2%D0%C5%C9+%C2+%C1%DA%CB%C3%C0%D0%C8%DF
    ………………
    ТУРЦИ И ЮДЕЙ СА НИ КЛАЛИ В 500 ГОДИШНОТО ТУРСКО РОБСТВО, А В КОМУНИСТИЧЕСКО ЮДЕЙСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ УБИЙЦИ СА ГЛАВОРЕЗИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ЗАЕДНО С ЕКСПРОПРИАЦИЯТА …..

    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

    Отговор
  2. stefan tankoto   18.10.2012 at 18:16

    Georgi cvetanov,pere otkradnatite pari ot INVEST BANK,Prez zalojnite si kashti,chrez postaveni lica!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *