Лишиха от инвалидна пенсия дете с рядко заболяване

ТЕЛК-Варна

Чиновниците от ТЕЛК-Варна оставиха дете с рецидивиращо заболяване, 11 операции и 6 химиотерапии без нито един процент инвалидност.

Болестта на 16-годишната Борислава Димитрова от Варна е патологичен случай в световната медицина, казват докторите. И въпреки, че нейните лекарства не са поети от Здравната каса, досега са осигурявани чрез инвалидната пенсия.

Но скандално решение на ТЕЛК й отне пенсията и обрича девойката на сигурна смърт. Майката на Борислава, Теодора, която я гледа вече е отчаяна от бездушието на чиновниците. Клетата жена се чуди как ще купува лекарствата на момичето занапред.

Отчаяната майка споделя, че оттук нататък не знае как ще лекува детето си. Мъжът й е теглил три заема дотук и вече над половината му заплата отива дирекно по банките. „А ,аз съм безработна и няма пари даже за болкоуспокояващи на Борислава“, изплака Теодора. Случаят на Борислава Димитрова е уникален и единствен в България. Момичето заболява от плоскоклетъчен папилом на 6-години.

ТЕЛК-Варна остави дете без процент инвалидност

Коварният вирус завлядява пикочно-полова система на девойката и рецидивира непрекъснато, причинявайки кръвотечение и силни болки. Но експертите от ТЕЛК състав към болница „Света Анна“ премахват 60-те процента инвалидност на болното дете.

Покрусената майка се оплака, че бездушните чиновници са стигнали в наглостта си да й задават въпроса защо дъщеря й не работи, вместо да учи, като в този момент девойката не само не може да работи, но и да ходи на училище, защото има силни проблеми с уринирането и с кръвното налягане. Майката на Борислава сподели още, че детето й изплакало:“ Съжалявам, че съм се родила в България“.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/wjaeb5aG34s

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *