„Левски“, ЦСКА и „Лудогорец“ размазват от съдебни дела Николай Бареков чрез “Футбол Про Медиа”!

Николай Бареков

Ръководството на „Футбол Про Медиа“ ООД, която закупи правата за излъчване на „А“ група, ще съди водещия Николай Бареков заради думите, които изрече в предаването „Гореща точка“ по ТВ-7. Програмният директор открито призова прокуратурата да се самосезира и да влезе в офисите на фирмата. Според услужливия водещ, тв. правата са придобити по престъпен начин.

Както е известно, „Футбол Про Медиа“ се държи от собствениците на „Лудогорец“, „Левски“ и ЦСКА. Уставният капитал е 1 млн. лв., като 45% от акциите са на „Адванс Пропъртис“ на Кирил Домусчиев. Толкова има и Тодор Батков чрез „ТБ Консулт“, а за „Титан Пауър Ес Пи Ви 2″ на Димитър Борисов остават 10%. Повод за изказването на Бареков е интервю, което даде Кирил Домусчиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Там той заяви, че клубовете са били принудени да създадат собствена фирма, която да закупи правата за предаване на мачовете, тъй като ТВ7 са предложили смехотворна оферта. Олигархът намекна, че Бареков е искал, едва ли не, те да му бъдат подарени.

Изказването разгневи тотално програмния директор, който на следващия ден призова службите да нахлуят във фирмата. Според него сключената сделка е явен конфликт на интереси. При така стеклите се обстоятелства, клубовете сами решавали кои мачове ще се предават, а това можело да се използва за злоупотреби. „Няма как ти да казваш кой мач да се дава и кой да не се дава, т.е, ако залагат на даден мач или има поръчково съдийство, те могат да го оставят на тъмно“, заяви водещият.

След изказването на Бареков от „Футбол Про Медиа“ излезнаха с официално съобщение до всички медии. В него те опровергават твърденията му и изявяват готовност да го съдят. Те първо отвърнаха на обвинението, че има таен договор между босовете и БФС, както и липса на прозрачност и грубо нарушение на процедурата при продажбата на телевизионните и рекламните права. От фирмата се аргументират, като припомнят, че на събрание на 30 октомври в сградата на БФС с пълно единодушие ръководството на футболния съюз и 15 присъстващи клуба от „А“ група е приело офертата от 2 млн. лева без ДДС за правата на първенството от XI до XXX кръг за сезон 2012/2013 година, отправена от „Футбол Про Медиа“ ООД. На нея са били поканени всички футболни клубове от елита. На тях им е било предложено да станат учредители и да закупят дялове в дружеството още на заседанието. Тогава тимовете са отхвърлили и комбинираната оферта на ТВ7 и БНТ, тъй като сумата не ги удовлетворявала.

Втората атака на Бареков бе по отношение на конфликта на интереси в договора. Тя обаче също е оборена с аргумента, че това е била най-високата оферта и съответно най-изгодна за всички президенти, „Футбол Про Медиа“ отрече и твърденията на услужливия водещ, че Кирил Домусчиев, Тодор Батков и Димитър Борисов определят кои мачове ще се предават през уикенда. Те са категорични, че единствено представителите на „ТВ плюс“ и БНТ избират двубоите, както е по договор, и никой не им се меси в работата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *