Кумецът на Цветан Цветанов се покри, за да отърве затвора

Тодор Бояджиев

  Кумецът на Цветанов Тодор Бояджиев вече няма участие във фирма “Бийч Холидей”, където съдружници му бяха управителите на „СЛЕ груп“ Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов.

„СЛЕ груп“ се прочу е престъпното унищожаване на дюните край Несебър, а еколози заподозряха двама управители на фирмата, че са подставени лица на Тодор Бояджиев – Цветановия кумец. Бояджиев е известен не само като кум, но и като строител на апартаментите на бившия вицепремиер, който редовно печели поръчки от общините на ДПС и е приятел с Ахмед Доган.

Точно преди месец Тодор Бояджиев е напуснал общата си фирма с управителите на дружеството, което застрои дюните и искаше да вдига хотел на плажа както направи бившият шеф на мутренската групировка ВИС Георги Илиев в Слънчев бряг.

Документите от търговския регистър разкриват, че Бояджиев е решил да напусне точно месец и половина след пика на скандала „Дюнигейт“.

Аферата излезе на бял свят, когато еколози сигнализираха Бойко Борисов през януари, че дюните край Несебър са защитени от закона, но се унищожават в частен интерес. Проверка показа, че земята е харизана на тъста на Боби Михайлов, а после препродадена изгодно на съдружниците на Тодор Бояджиев. След като на всички стана ясно, че министър Мирослав Найденов е угодил на Цветан Цветанов и е допуснал дюните да бъдат унищожени, лъсна и името на Тодор Бояджиев зад скандалната сделка.

„Натиснаха ги от Европа и затова не застроиха дюните. Имало е големи скандали, Цветанов го е играл обиден заради кумеца си, но в крайна сметка строежът на плажа бе спрян. Сега замитат следите“, разказва наш източник от Министерството на земеделието.

Собствеността на фирмата „СЛЕ груп“ не е на двамата младежи, които според запознати са само подставени лица. Капиталът е на холандска офшорка, зад която не се знае кой стои.

Според нашите източници кумецът на Цветанов не се е отказал да строи на плажа в Несебър, притаил се е и чака резултатите от изборите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *