Крадливи продавачки накиснаха собственик на магазин – отнася жестока глоба

Лъчезар Николов

 Две продавачки, които работеха за мен, присвоиха 1500 лева от магазина ми за бижута, а след това ме натопиха в Инспекцията по труда в Пловдив.

Вместо рецидивистките – измамници да бъдат наказани, сега аз съм потърпевш от действията им. Това заяви бизнесменът Лъчезар Николов-Чезари. Младият мъж е основният дарител за изграждането на православния храм „Възнесение Господне“ в столичния квартал „Ситняково“.

„Продавачките Иглика К. и Мария Д. (пълните им имена се пазят в редакцията) работеха в магазина ми „Каш-Каш“ в „Мол Пловдив“ в продължение на 7 месеца.

Направихме ревизия, която установи липси за 1500 лева. Казах им да подпишат протокола от ревизията, но те отказаха. На другия ден не се явиха на работните си места. Така останахме без продавачки“, започва разказа си Николов. Тъй като по силата на подписания от него договор с „Мол Пловдив“ неустойката за всеки ден, в който магазинът му не работи, е 2000 евро, Чезари спешно започва да търси заместнички на Иглика и Мария. Той отново призовава двете момичета да се явят и да подпишат протокола от ревизията, но те повторно отказват. Така зад щанда на магазина първоначално застава управителят Петър Велев.

  Ден по-късно след надлежно проведени интервюта Чезари назначава нови продавачки. През това време Иглика и Мария пускат жалба до Инспекцията по труда в града под тепетата, в която твърдят, че Лъчезар Николов ги е отстранил насила, не им е платил заплатите и не им е връчил  трудовите книжки. „Това категорично не е вярно! Изплатили сме възнагражденията им за последния месец. Пет пъти изпращахме писма с обратна разписка до Иглика и Мария, в които ги канехме да дойдат и да подпишат протокола от ревизията, но те така и не пожелаха да пристигнат. Така вместо виновничките да бъдат наказани, Инспекцията по труда започна безпрецедентно да атакува фирмата ми“, не скрива възмущението си Чезари.

„Натри пъти бях викан в инспекцията в Пловдив, където трябваше да нося всички документи на фирмата ми. Накрая ми казаха, че съм закъснял да регистрирам трудовите договори на новите момичета в НОИ с няколко часа. Това не е по моя вина и мога да го докажа. Подал съм за регистрация договорите на новите магазинерки в 16 ч. на 22 февруари. От НОИ ми изпратиха потвърждение по електронен път в 22 ч. Въпреки това от Инспекцията по труда ми съставиха констативен прокол и сега ме заплашва глоба.“ След атаката срещу фирмата му Лъчезар Николов е пускал молба до началника на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев.

„Надявам се държавният служител Чернаев да спази коректно закона и да прояви гражданска позиция. Твърдо съм решил, че ако това не стане, ще сезирам за случая социалния министър Тотю Младенов и министьр-председателя Бойко Борисов“, категоричен е Лъчезар Николов. Бизнесменът се надява справедливостта да възтържествува.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *