Коце Маца пълни касата на ГЕРБ с пари от черното тото!

Коце Маца

  Бившият президент на футболен клуб „Беласица“ (Петрич) Костадин Хаджииванов – Коце Маца, има тесни връзки с ГЕРБ, установи журналистическо проучване.

От две години Коце Маца се издирва от Интерпол за финансови престъпления и черно тото. Той е един от многото български мафиоти, които по времето на ГЕРБ успяват да се измъкнат от правосъдието и да се покрият в чужбина. Освен него същото направиха Таки, Малкия Маргин, братя Галеви и много други.

„Коце си опича работата с всички партии. Беше близък с ДПС преди години, после се прехвърли към ГЕРБ, когато дойдоха на власт. Ако не бяха го подгонили от чужбина, сега щеше да си е добре тук. БФС работи за него. Нямам представа къде е, но той е човек, който може да отиде, където си поиска“, казва негов приятел от близкото минало. Той само посочва факта, че дясната ръка на Коце Маца и негов адвокат Иво Стефанов е бил председател на избирателната комисия в Петрич от квотата на ГЕРБ, а след това е избран в дисциплинарния съвет на Висшия адвокатски съвет.

Депутатът Камен Костадинов

Коце Маца се издирва по целия свят, след като свидетели от Финландия и Италия разказват, че е част от световната мафия на черното тото. Преди това е съден в Германия, но се връща, защото наказанието е условно.

Хаджииванов влиза в бизнеса с уредените мачове и залозите още в началото, когато става шеф на „Беласица“ (Петрич). В миналото е близък с босовете от ВИС Георги и Васил Илиеви. Развива и бизнес освен футболните си дела, а сред най-близките му са Емил Костадинов, Наско Сираков, който му е кум, и депутатът от ДПС и член на БФС Камен Костадинов. Разработка на ГДБОП за пълнене на черната каса на ДПС от черно тото потъва, след като ГЕРБ идва на власт, научихме от разпитвани по оперативното дело. През септември 2008 година Коце Маца е в Гърция заедно с близкия си приятел Камен Костадинов от ДПС. Близки са покрай Българския футболен съюз. Слухове във футболните среди усилено говорят, че пари от черното тото са само едно от перата в постъпленията на партията до 2009 година. В Германия обаче е заловена голяма контрабандна пратка с цигари и Коце Маца е пуснат за издирване. Задържан е заедно с депутата Камен Костадинов, но последният е пуснат, след като става ясно, че е народен представител.

Връзките на Коце Маца с ДПС не се изчерпват само с приятелството с Камен Костадинов покрай БФС. Хаджииванов е бизнес партньор на близкия до ДПС скандален предприемач Мирчо Петков – Циганина. Фирмите им имат тлъсти договори с държавния резерв, който се управляваше от Емел Етем. Днес Мирчо Петков е подсъдим за източването, но Коце Маца успява да се спаси от българското правосъдие.

Аферистът изчезва около средата на 2010 година и оттогава никой не знае къде се крие. Според източници след изборите през 2009 година той е насочил средства от черното тото с уговорени мачове към касата на ГЕРБ. Това е станало покрай близостта на приятеля му Камен Костадинов от ДПС с хора от ГЕРБ. Костадинов е един от депутатите на Доган, които тайно работят за коалиция с Бойко Борисов, твърдят вече бивши народни представители от 41-вия парламент.

„Коце Маца е предупреден от родните служби, че го издирват във Финландия и Италия заради черно тото. Затова успя да се измъкне, преди да се получи заповедта за ареста му. Той е арестуван по настояване на италианските власти, но процедурата се задейства бързо. Тогава Брендо също беше предупреден, но нямаше време да реагира“, разказва магистрат, който работи по връзките С чужди правораздавателни системи.

След бягството на Коце Маца у нас тръгва процедура по запори на имуществата му и банковите сметки ма фирмите му. Тя е по настояване от Германия, където е осъден за контрабандата на цигари.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *