Корумпето Роман Василев в немилост! Сотир Цацаров го обвинява, че изпълнява поръчки!

Сотир Цацаров

  Конфликтите в прокуратурата продължават да тлеят, научихме от източници в Съдебната палата.

След драмата с отстраняването на градския прокурор Николай Кокинов Цацаров вдигнал мерника и на Роман Василев.

Обвинителят с боядисана коса временно ръководи прокуратурата след напускането на Кокинов заради записите му с Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

Цацаров ненавиждал Роман Василев още от времето, когато бе арестуван бившият министър на отбраната Николай Цонев.

Тогава Цацаров е съдия в Пловдив, а Роман Василев като прокурор е искал от него да разпише СРС-та, за да подслушват колегата му Сантиров, Цонев и Тенчо Попов.

Роман Василев

Малко по-късно Роман Василев нареди на 10 служители от ГДБОП да унизят Николай Цонев при ареста му и да го поставят на колене.

„Този човек ме заблуди да разпиша СРС-тата“, казвал Цацаров и споделил, че няма доверие на прокурора Василев, който бе определен от Бойко Борисов като „манаф“.

Още преди провала на делото срещу Цонев и оправдателните присъди Роман Василев бе наказан от ВСС за непрофесионалното си поведение.

Това обаче била най-малката причина Цацаров да му няма доверие. Той чул от колегите си във Върховната прокуратура за не един и два случая, когато Василев действал поръчково. Единствената пречка пред Цацаров да направи ревизия на работата на Василев била мощната подкрепа за последвлиятелни финансови кръгове с които главният прокурор още не искал да влиза в остър сблъсък.

„Факт e, че Роман Василев е изолиран и много действия се пазят в тайна от него. Има и основателни предположения за теч на информация, но заради длъжността му все още го включват в работните групи“, казва колега на скандалния прокурор. Още в изтеклите записи Николай Кокинов се оплаква на Борисов, че президентът настоявал пред Цацаров да го разкара заедно с Роман Василев, защото били „хора на Бойко“.

Запознати разказват, че след съставянето на ново правителство предстоят още интересни разкрития за работата на Софийската градска прокуратура. Щели да излязат и доказателства, че държавното обвинение на практика е било подчинено на ГДБОП, вместо да е обратното, както е по закон.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *