Коко Динев въртял съвместен бизнес със сикаджията Иво Василев

Коко Динев

  Любимецът на всички фолк певици, бизнесменът Коко Динев, се е покрил в миша дупка, след като напусна „Локомотив“ (Пловдив) и особено след взрива пред ресторанта му „Кошарите„.

Динев изявил опасения пред свои близки, че поръчителите на бомбата са близки до сегашното ръководство на МВР и разследването няма да даде резултат. Той нарочно пуснал иронична димка в медиите, че атентатът е заради жена, но всъщност много добре знаел кой иска да го сплаши.

Според достоверни източници Коко Динев е заминал в Гърция веднага след двата скандала с него – оттеглянето от поста президент на „Локомотив“ (Пловдив) и взрива. Запознати с бизнес делата му разказват, че напоследък финансовите му възможности рязко намалели и дори оборотното казино в Сандански не носело желаните приходи. Откакто го закъсал финансово, дори чалга певиците са го изоставили и само съпругата му Емилия го подкрепяла в трудните времена.

Венци Стефанов, Маджо, треньорът на "Славия" Стоян Коцев, Големия Маргин, Димата Руснака и Стоил Славов (отляво надясно)

За 40-годишния Коко Динев златните времена отдавна са отминали. В миналото той беше един от най-доверените хора на боса от ВИС Георги Илиев. Името му се свързва предимно с футбол и фолк певици, но и с разследвания за производство на амфетамини и далавери с хазарт и черно тото.

След убийството на Георги Илиев през 2005 година Коко Динев продължи да върти част от бизнеса му. Той наследи и любимия му клуб „Локомотив“. През 2010 г. обаче рязко сменя покровителите си за да оцелее. Тогава се сближава с Иво Василев, едно от доверените лица на босовете от СИК. Двамата дори започват съвместен бизнес с обменни бюра в Пловдив.

Иво Василев стартира в бизнеса още в началото на 90-те заедно с президента на „Славия“ Венцислав Стефанов. В тези времена Василев е в близки отношения с Маджо Маргините и Стоил Славов, кръвни врагове от мутренските времена на конкурентите от ВИС, към които се числи Константин Динев.

Иво Василев дори е бил в надзорния съвет на сикаджийската Първа източна международна банка заедно с отвлечения през 2009 година Вене Сотиров, от когото и до днес няма следа.

След залеза на силовите групировки Иво Василев запазва добрите си отношения с другарите. Както бе писано преди няколко месеца в столичен вестник, Иво Василев се оказа консултант на италианската фирма, която спечели конкурса за строеж на автомагистрала „Марица“. Началото й бе дадено от премиера Бойко Борисов и тогавашния министър на регионалното развитие, а днес президент – Росен Плевнелиев.

Малко преди това Коко Динев е сложен под контрол чрез съдружие със сикаджията Иво Василев, но напоследък отношенията им рязко ох-ладняват, твърдят запознати с делата им.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *