Кой открадна 10 млн. лева от басейн “Спартак”

Шефът на ОСК "Левски" Стоян Хранов
Шефът на ОСК „Левски“ Стоян Хранов

  Сагата около басейна „Спартак“ все още остава неразрешена, фирмата „Спарта 2000″, която до 2010 година стопанисва комплекса, настоява да й се върнат 8-те милиона лева инвестиции, които е вложила за обновяването на съоръженията. Никой от ръководството на ОСК „Левски“ в лицето на Стоян Хранов, Илиана Раева и Стоян Стоянов обаче не иска да поеме отговорност както за натрупаните 500 хиляди лева задължения към „Топлофикация“, така и за исканите от доскорошния инвеститор милиони.

Членката на Управителния съвет на ОСК „Левски“ Илиана Раева твърди, че е само наемател на отделни помещения като фитнес зала, зала за аеробика и възстановителен център. По думите й спортен клуб „Левски“ си има ръководство, което стопанисва комплекса „Спартак“, но гимнастичката не влиза в него. В същото време признава, че заедно с още 17 човека е членка на Управителния съвет на спортния клуб, който е гласувал на кого, как и на каква цена да се отдават съоръжения под наем.

Откритият басейн "Спартак"
Откритият басейн „Спартак“

Шефът на „Левски“ Стоян Хранов пък в писмо до пресата признава, че на 12 юли 2010 година тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов е отправил „безумна нотариална покана“ към инвеститора „Спарта 2000″ да освободи незабавно комплекс „Спартак“. Според него вариантите са били два – или СК „Левски“ да изостави спортното съоръжение и то да бъде захвърлено на боклука, или да поеме отговорността без обезпечение от страна на държавата и общината да съхрани комплекса.

Изпълнителният директор на бившия инвеститор „Спарта 2000″ Ирен Ангелова хвърля вината за състоянието на „Спартак“ върху шефа на „Левски“ Стоян Хранов и дясната ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов. По думите й през 1998 година се е наложило комплексът да бъде временно затворен пак заради задължения към „Топлофикация“, но впоследствие всичко е изчистено и дори са инвестирани близо 10 милиона лева в базата.

Затова сега Стоян Хранов и Цветан Цветанов трябва да се разберат кой за какво е отговорен. „Хранов се разхожда и обяснява, че бившият вътрешен министър е ограбил инвеститора. Но инвеститорът има договор със Стоян Хранов, а не с Цветан Цветанов. Ако Хранов има някакви отношения с Цветанов, да си иска парите от него“, заяви за Ирен Ангелова.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *