Виж кои са мутрите, инквизирали Любо от “ТЕ”

Певецът Любо бе замерян с кубчета лед и с фъстъци и за малко да бъде набит от „Факирите", след като прекрати участието си в „Арбат"
Певецът Любо бе замерян с кубчета лед и с фъстъци и за малко да бъде набит от „Факирите“, след като прекрати участието си в „Арбат“

  Люлинският бандит Стоян Янакиев – Дългия и бандата му са мутрите, гаврили се с певеца Любо Киров, известен като Любо от група „Те“ в пиано бар „Арбат“ миналия четвъртък. Това разказват очевидци на пошлото зрелище.

Любо прекрати участието си в нощния клуб само след две свои изпълнения. Това се случи след като дрогирани и мъртвопияни люлински разбойници го замеряха с фъстъци и кубчета лед и го ръгаха в ребрата. За една бройка бе, поп певецът да бъде линчуван от мутрите, понеже ги призова по микрофона да напуснат заведението щом не им допада музиката му.

„Такова нещо не се случи. Положението стана още по-напечено, когато Стоян Дългия и неговата бандата обградиха Любо и започнаха да го блъскат и заплашват. Най-скандалното от всичко бе, че охраната на „Арбат“ не се намеси по никакъв начин. Те дори гледаха с удоволствие сеира и се смееха високо, споделя посетител на нощния пиано бар в центъра на София.

Стоян Дългия и съратниците му бяха арестувани в акция „Факирите" на МВР през 2010-а, но така и не бяха осъдени за кражби на автомобили
Стоян Дългия и съратниците му бяха арестувани в акция „Факирите“ на МВР през 2010-а, но така и не бяха осъдени за кражби на автомобили

За срамната случка пръв съобщи самият Любо, който обаче не назова имената на агресорите си, а само уточни, че скандалът е бил предизвикан от хора, които са очаквали да свири чалга и са реагирали като диви животни на неговото участие. Според думите на някогашния вокал на група „Те“ нападателите му са били солидно почерпени с високоградусови напитки. „Предпочетох да си тръгна, моето място не е там. От подобно отношение не е застрахован нито един изпълнител. За съжаление почитателите на чалгата не проявяват никаква търпимост към други музикални стилове, а агресията им се подхранва от алкохол и други стимуланти…“, констатира Любо.

Наблюдението на певеца се споделя от очевидци на селския екшън в „Арбат“. Те свидетелстват, че люлинската банда, начело със Стоян Янакиев – Дългия, пресушила най-малко три бутилки уиски преди да унизи публично Любо от „Те“. „Бяха 7-8 човека, имаше и няколко жени с тях. Дойдоха в „Арбат“ малко преди полунощ, празнуваха рожден ден на люлинския крадец Енота. Тази компания често вилнее в пиано бара и може би заради това гардовете на нощния клуб не реагираха на агресивната им атака срещу Любо. Нападнаха го към 3 след полунощ, когато вече бяха мъртвопияни и дрогирани и залитаха…“, разказва очевидец на инцидента.

Пред входа на пиано бар „Арбат" всяка нощ паркират лъскави лимузини. Заведението е постоянно средище на дебеловоати добре облечени бизнесмени
Пред входа на пиано бар „Арбат“ всяка нощ паркират лъскави лимузини. Заведението е постоянно средище на дебеловоати добре облечени бизнесмени

След като Любо напуснал заведението, бандитите продължили с купона до ранни зори, като основна тема на разговора им била именно случката с певеца. „Бяха особено горди с „геройството“ си, даже съжаляваха, че не са го набили и се заканваха следващия път, когато го видят, да поправят грешката си“, възмущава се от мутренския произвол посетител на пиано бар „Арбат“.

36-годишният Стоян Янакиев – Дългия придоби печална слава през февруари 2010-а, когато заедно с още осем души бе арестуван в акцията на МВР „Факирите“. Тогава ченгетата обявиха, че престъпната задруга от „Люлин“ се е специализирала в кражби иа луксозни автомобили и че се занимава с тази дейност от близо 15 години. Въпреки солидните улики срещу „Факирите“ обаче, дни по-късно Стоян Дългия и по-голяма част от съратниците му напуснаха арестантските килии.

Стоян Янакиев е бивш шурей на наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки. Сестрата на Дългия е била омъжена за Таки в средата на 90-те на миналия век, но бракът просъществувал твърде кратко. Според запознати Стоян Дългия отдавна не е част от обкръжението на Таки и развива самостоятелна престъпна дейност.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *