Кметът на Лом заграби земеделска земя и я превръща в сметище

Кметът на Лом Иво Иванов

  Кметът на Лом от ГЕРБ, пенсиониран бивш началник на ломската полиция, зам. областен управител на Областна администрация – Монтана, Иво Иванов, с докладна записка №148/20.06.2012 г. иска от общинския съвет в Лом, забележете: промяна предназначението на два общински имота и послушният общински съвет веднага взема решение.

Само че не да се направи промяна на статута на уж общинските имоти, а да се направи преотреждане на плодородна земеделска земя. Това всъщност са нивите и лозята на ломчани, овощни градини на починали, но собственици. Общината ги е заграбила, тя няма нотариален акт за непокрита недвижима собственост. Освен всичко друго тези земи са в изключително земеделски

Лом

район – Бахчите, и те са такива открай време, а собствениците освен нотариални актове имат и всички други документи. Те се знаят и като съседи. Въпросните земи са в непосредствено съседство с жилищния квартал „Боруна“.

Решението е директно да бъде отредена площадка за… отпадъци. Истината е такава:

Няма решение и съответно искане и разрешение за преотреждане на въпросните „имоти“ от земеделска земя в сметище. Доколкото е известно, процедурата е дълга и сложна и не се решава на местно (общинско) ниво. Общината и/или заинтересувани юридически или физически лица могат „да поискат“ преотреждане и едва след като го получат (вероятно от няколко министерства), тогава могат да разрешат да се събират „боклуци“. Лом си има сметище и то е, както трябва да бъде, далеч от жилищен квартал и от земеделски район.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *