Клубът на Николай Гигов на прокурор за фалшификации

Николай Гигов

  “Локомотив“ (Сф) е даден на прокуратурата заради фалшиви платежни документи, видяха журналисти от материалите по делото. Четири разходни ордера, с които уж са плащали на бившия си футболист Ивайло Димитров – Шведа, са били признати от съда за подправени..

Счетоводните ментета са за суми на обща стойност от 5140 лв. Експертизата категорично е доказала, че на въпросните ордери подписът не е на Шведа. „Препис от решението да се изпрати на Софийска районна прокуратура с оглед признатите  документи за неистински, гласи съдебната заповед.

Ивайло Димитров - Шведа

Димитров е заявил пред съда, че всъщност са го извозили с много повече пари.

Той претендира, че подписът му е подправен върху 17 ордера на обща стойност над 36 000 лв. Експертизата обаче е доказала категорично фалшифициране само на 4 от тях. Подписът не бил положен съобразно двигателните навици за писане на футболиста.

За останалите 13, които са за повече от 30 хилядарки, не можело да се каже със сигурност дали подписът е на Шведа или не. Имало сходство в състава на химикалната паста, което не позволявало да се даде категорична оценка, твърдят вещите.

Въпреки това четирите фалшификата може да изядат главата на футболния клуб и неговия шеф Николай Гигов, тъй като скандалът отива на прокурор. Освен това съдът е открил, че премиите в клуба не се осчетоводяват.

Други двама бивши футболисти на „червено-черните“ вече успяха да осъдят „Локомотив“ на първа инстанция за общо 150 000 лв. Сърбинът Дарко Савич трябва да получи общо 113 хилядарки. На Коста Янев, който вече е при Георги Иванов – Гонзо в „Черно море“, се полагат близо 37 000 лв.

От „Надежда“ най-вероятно обаче ще използват тактиката на собствениците на ЦСКА Митьо Гърнето и Иво Праховеца, когато не искат да плащат. Почти сигурно клубът от „Надежда“ ще обжалва парите на втора инстанция.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *