Киро Японеца пое контрабандата на цигари!

Кирил Кирилов - Японеца

  Ромският гангстер Кирил Кирилов – Киро Японеца е навлязъл ударно в бизнеса с контрабандни цигари, разкриват столични антимафиоти. Според техни сведения всеки месец хора на Японеца съумяват да продадат менте цигари за над 5 милиона лева.

Мургави съратници на Киро Японеца контролират изцяло столичните пазари, където се вихри търговията с менте папироси. Щабквартирата на ромската организация е на пазара в столичния квартал „Красно село“, откъдето цигари зареждат контрабандисти от цялата страна.

Иначе на дребно папиросите се подават по нова схема на абсолютно всички пазари и тържища в София. Обикновено фирма, регистрирана на името на незнаен циганин, наема три или четири сергии на определен пазар. Сергиите са в съседство една до друга, но само една от тях реално работи – продават се плодове и зеленчуци. Цигарите се складират в близките останали уж незаети сергии, така че при евентуална проверка инспекторите да не могат да съставят акт на никого.

Здравко Живков

Най-продаваните гари от хората на Киро Японеца са от марката „Ракел“. Папиросите са произведени във Виетнам или в Китай и влизат в България нелегално, като за всяка кутия бандитите плащат по 1 лев.

На дребно цигарите се продават по 2,50 лева, а цял стек ромите търгуват за 22. Продават се още „Вайсрой“ и „Лъки Страйк“, които се внасят контрабандно от Сърбия. В последните месеци заради зачестилите проверки хората на Киро Японеца имат нова стратегия – държат цигарите в… кофи за боклук, които се охраняват от ромки. Когато клиент плати за цигарите, чевръста циганка бърка в кошчето за боклук и подава кутията с цигари.

Цигарената империя на Киро Японеца е сочена от антимафиоти като една от най-могъщите в държавата заради обстоятелството, че ромите масово пушат по-евтини папироси без бандерол.

Според ченгета Японеца контролира пазара на контрабандни цигари не само в София, а и в Пловдив, Бургас, Видин и Кюстендил.Там мургавият бос работи в коалиция с местни феодали от ромски произход.

„В Кюстендил например бизнесът с цигари се върти от Гольовците, които обаче отчитат проценти на Киро Японеца, тъй като той им урежда стоката лрез граница“, твърдят запознати.

В този регион хората на Японеца внасят цигари от Македония, тъй като там акцизът е доста по-нисък в сравнение с България. Цигарите влизате тирове като се внасят основно дамски марки. В Македония кутия от въпросните цигари струва 2,20 лева, а у нас – 4,50 лева. Контрабандистите продават кутия от дамските марки за 3,20 лева. Любопитна подробност обаче е, че в София не се предлагат цигари, внесени нелегално от Македония. Причината е, че имало риск при пренасянето им до София. Това оскъпявало цената и сметката на аферистите не излизала.

Според криминалистите бизнесът на ромския синдикат на Киро Японеца процъфтява основно в най-бедния Северозападен регион, и по-специално в Монтана и във Видин, където делът на контрабандните цигари надхвърля 70%.

Мълви се, че чадър над него е разпънал скандалният кмет на Монтана Златко Живков, за чиито безобразни далавери нееднократно алармирахме.

„В Монтана безработицата е огромна и хората си купуват цигари без бандерол – има всякакви, от „Марлборо“ до най-евтините „Ракел“, признават ченгета.

Във Видин като представител на Киро Японеца действа ромски феодал от квартал „Нов път“ на име Бари.

38-годишният Бари е собственик на видинския гастроном, автогарата и още няколко топ обекта във Видин. Под тезгясите на всички обекти на Бари се продават съвсем спокойно контрабандно внесени цигари. Антимафиоти смятат, че оборотът от папироси само във Видин надхвърля 1,5 милиона месечно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *