Киро Шкафа преди да го убият: Аз носех откупите от отвличанията на Тони Хамстера

Киро Шкафа

   Винаги има време за истината.“ Това са последните протоколирани думи в съдебна зала на Кирил Кирилов – Шкафа, силовак в бандата за отвличания „Наглите“. Миналия петък 38-годишният гангстер бе призован от съдия Виолета Магдалинчева да даде подробни обяснения за ролята си в мафиотската структура, тъй като съдебният процес срещу „Наглите“ приключва.

Киро Шкафа обаче отказа да разкрие подробно своята версия за това кой дърпа конците на бандата за отвличания с мотив, че ще разкаже всичко, „когато му дойде времето“.

Денонощие по-късно устата на Киро Шкафа бе затворена завинаги, след като наемници пратиха 10 куршума по него. По ирония на съдбата разбойникът, участвал в трите последни отвличания на „Наглите“, загина от кръвозагуба, макар пукотевицата срещу него да не е целяла да отнеме живота му, а само да го осакати и сплаши преди края на съдебната сага срещу бандата за отвличания.

Киро Шкафа е бил притискан от криминалистите да свидетелства за последното отвличане на „Наглите“ – похищението срещу студента Румен Гунински.

През есента на 2009-а синът на общинския съветник от Правец със същото име бе насилствено качен в микробус от Прокопи Културиста, Киро Шкафа и Ивайло Евтимов – Йожи, докато разхождаше кучето си срещу арката на Националната спортна акамедия в Студентски град. За да го върнат жив, бандитите поискаха 3 милиона евро, а след 42 дни преговори го пуснаха срещу събрания от баща му откуп в размер на 693 000 лева.

Трупът на Киро Шкафа се заснема от разследващите

  Именно Киро Шкафа е човекът, който прибира описаните предварително банкноти от Румен Гунински-старши. Парите са предадени пред магазин от веригата „Билла“ в София на Кирилов. Дни по-късно бе проведена акция „Наглите“, в която бяха арестувани над 20 човека от бандата за похищения, а на върха на пирамидата бе поставен Антон Петров – Хамстера. Застрахователният брокер от „Лев Инс“ и дясна ръка на Алексей Петров бе спипан в дома си с голяма сума пари. Ченгетата откриха и банкноти от откупа за Румен Гунинскисин. Впоследствие обаче Тони Хамстера мистериозно отпадна от съдебния процес „Наглите“, макар да бе известно, че в къщата му в квартала на баретите е открита цяла пачка с банкноти от откупа. Впоследствие пачката се смали до банкнота от 100 лева главно заради огромния натиск на всички нива, оказван от свързаните с Алексей Петров висши прокурори, полицаи и магистрати.

Надеждите на криминалистите в процеса „Наглите“ бяха свързани с Киро Шкафа. Той се бе съгласил да разкаже, че лично е предал на Хамстера сака с пари от откупа на Гунински. Киро Шкафа е бил придружаван от Валентин Янев – Бореца при предаването на банкнотите на Антон Петров, твърди източник, запознат в детайли с разследването.

Под угрозата да получи солидна  присъда  за  отвличанията – между 15 и 18 години затвор, Кирил Кирилов се е съгласил да свидетелства срещу покровителите на „Наглите“ едва миналата есен, когато напуснал затвора след излежана друга присъда.

Първоначално Шкафа е имал изисквания към антимафиотите, които не са били могли да бъдат удовлетворени – тоест да бъде оправдан изцяло и да напусне България като защитен свидетел по схемата „Тишо Боксьора

Неофициално се мълви, че договорката на Кирил Кирилов с антимафиотите е била саботирана от прокурора Бисер Андреев, който се оттегли тихомълком в процеса „Наглите“. Прокурорът на своя глава заведе студента Румен Гунински в къща в плевенския регион с твърдението, че именно там е бил държан последният пленник на „Наглите“. Тези данни бяха получени от затворник от Червен бряг на име Багрян Димитров, за когото мнозина допускат, че е „кошаревски“ свидетел.

Заради гафа на прокурор Андреев той бе принуден да се оттегли от делото, а още тогава наблюдателни журналисти заподозряха нечисти схеми и излязоха със заглавие по темата – „Прокурорът Андреев – един от „Наглите“, описвайки подробно странното поведение на обвинителя.

Месеци по-късно, когато Киро Шкафа вече е мъртъв, останалите разбойници от бандата за отвличания „Наглите“ едва ли ще посмеят да посочат Антон Петров – Хамстера като човека, дърпал конците на групата за отвличания и прибирал 50% от парите за откупите.

Смъртта на Киро Шкафа удивително прилича на един друг инцидент с бандит от периферията на „Наглите“. Става въпрос за Иван Иванчев – Дебелото, арестуван в края на ноември 2009 г, само дни преди акция „Наглите“. Иван Дебелото и аверът му Патицата бяха автокрадците, осигуряващи крадени бусове и джипове на бандата за отвличания. Миналата пролет – на 20 март 2011 г, Иван Дебелото бе прострелян в краката пред столичната автокъща „Капитолия“, но макар да влезе в болница, отказа категорично да назове кой и защо го е осакатил. Тогава из София масово се разнесе мълва, че Иван Иванчев е прострелян по поръчка на Тони Хамстера заради подозренията на дясната ръка на Алексей Петров, че автокрадецът е „пропял“ срещу него.

Иван Дебелото и Патицата до ден днешен са на свобода, но вече не са част от бандата автокрадци на подчинение на Хамстера. Двамата чевръсти джамбази са „изгустирани“ и отдавна не крадат скъпи возила, нито пък участват в схеми по вноса и износа на крадени джипове. Публична тайна е, че дейността на Антон Петров – Хамстера в „Лев Инс“ е да държи под контрол автокрадците и те да не посягат на скъпи возила, застраховани в дружеството на Алексей Петров.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Киро Шкафа преди да го убият: Аз носех откупите от отвличанията на Тони Хамстера"

  1. ааааа   09.07.2012 at 12:13

    Я- Мафиота Алексей Петров си е създал СОБСТВЕНА МАФИЯ за отвличания! СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ТЯХ ДЪРЖВАНИТЕ МАФИОТИ – СМЪРТ ЗА ВАС ВСИЧКИТЕ ! СМЪРТ!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *