Кирил Маричков – син въртял бизнеса със стари коли на Братя Галеви

Кирил Маричков-син

  Кирил Маричков-младши е адвокатствал на търговци, които внасят от Италия автомобили втора ръка. Затова Ватикана не е го е приел за посланик на България, е една от версиите, които разви източник от Външното министерство.

Според него в Папската държава имали отлична информация, че бизнесът със стари коли, особено тези, които се събират от автоморгите край Милано, е подчинен до много голяма степен на така наречените Братя Галеви. Те, както е известно, се споменават в докладите на европейските институции като пример за мафиотска.

Било абсолютно недопустимо Ватикана да си затвори очите пред клиентелата на Кирил Маричков-младши, въпреки че самите Галеви не присъстват документално във въпросните автофирми.

Братя Галеви

Колите втора ръка от Италия са свързани и с други международни скандали. Тези автомобили далеч не остават на българския пазар. По-голямата част от тях заминават с българските автовози директно за страни от Близкия изток.

Публична тайна е, че чрез вехтите коли се прекарват контрабандни стоки и наркотици.

През юли 2004 г. двамата шофьори Георги Лазов и Ивайло Кепов бяха обезглавени край иракския град Мосул. Досега тегнат съмнения, че зад смъртта на двете невинни жертви стоят неуредени сметки от наркобизнес. Мистерия обгръща и тайната мисия, която беше предприета от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Той излетя да спасява Лазов и Кепов с правителствен самолет и торба с 30 хил. долара за откуп. Така и не стана ясно дали е имало заповед за тази мисия от тогавашния вътрешен министър Георги Петканов, а също и какво стана с парите. Резултатът обаче е известен – телата на шофьорите бяха погребани в затворени ковчези.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *