Камен Костадинов от ДПС и Емил Димитров от ГЕРБ внасят лобистки закон за цигарения бизнес

Камен Костадинов

  Депутатът от ДПС Камен Костадинов и колегата му от ГЕРБ Емил Димитров влязоха в безпрецедентна коалиция и внесоха в парламента лобистки законопроект, свързан с цигарения бизнес.

Костадинов е известен с близките си отношения с банкера Цветан Василев и депутата Делян Пеевски от ДПС. Те са сред собствениците на „Булгартабак“, а колегата му от ГЕРБ Емил Димитров е основният дистрибутор на цигарите от холдинга.

Точно Костадинов от ДПС и Димитров от ГЕРБ внасят преди месец скандална поправка, с която забраниха със закон цигарени гилзи.

Емил Димитров

Това пряко ще облагодетелства бизнеса на „Булгартабак„, защото хората няма да имат алтернатива и ще си купуват от евтините им цигари. Гилзите са цигари, в които няма тютюн, а пушачът си ги пълни с насипен. В България има две фабрики за производството на този продукт, с който пушачът спестява поне 50 лева на месец. Ползва се от бедните хора по селата. В условията на криза търсенето на този продукт нараства и хората го предпочитат, за да си пълнят сами.

Това, от своя страна, обърква сметките на „Булгартабак“ – както на производството на готови цигари, така и на дистрибуцията. Точно затова близкият до собствениците на холдинга депутат от ДПС Камен Костадинов е натоварен със задачата да премахне неудобните гилзи от пазара, заедно с основния дистрибутор – депутата от ГЕРБ Емил Димитров. Поправката в закона минава безпроблемно с контролиран вот на депутатите от ГЕРБ и на ДПС.

„Принуден си да купуваш цигарите на „Булгартабак“ или да пушиш контрабандни“, обобщават ситуацията пушачи от Народното събрание.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *