Как митничаря Иво Бързия се изръси с 93 бона за 50 бутилки шампанско послучай ЧНГ

Ивайло Разложки - Бързия

  Сметката наближаваща 93 000 лева взриви буквално интернет пространството в последните дни на миналата година. На снимка, разпространена по обяд на 31-ви декември се вижда тлъста сума, платена в дискотека №1 у нас „Син Сити“ в ранните часове на 30-и срещу 31-ви декември.

От касовия бон става ясно, че баровецът е платил с кредитна карта сумата от 92 980 лева в 4,24 часа посред нощ. Шокиращата сметка предизвика вълна от коментари във Фейсбук, а от управата на луксозното заведение официално отказаха да коментират дали в действителност е имало подобно плащане.

В нощна София обаче вече се говори усилено кой е баровецът, платил рекордната сума за чалга – скандалният бивш митничар Ивайло Разложки – Бързия. Според легендата, която се разпространява в столицата, Бързия бил домакин на фирмено парти на своя съратник Тони Изолацията. Казват, че скандалният ексмитничар е неформален съдружник във фирма за счетоводни услуги и спедиторска дейност.

"Син Сити"

На „корпоративното“ парти присъствали над 100 човека, сред които и наркобосът Кирил Киров – Кирчо Руския, наследник на офейкалия в Дубай властелин на подземния свят Христофорос Аманатидис – Таки. Как баровската компания е навъртяла солената сметка, не е много ясно – разправят обаче, че във видимо нетрезво състояние Иво Бързия поръчал 50 бутилки отлежало шампанско „Дом Периньон“ от по 1000 лева. Освен това на масата му във ВИП секцията на „Син Сити“ оставили и 5 бутилки „Дом Периньон магнум“ – шампанско в бутилка от 6 литра. Цената на бутилка с пенливата течност е 4000 лева.

Въпросната напитка е любима на руски олигарси, които поливат с пенливо вино гостите на купоните си в Кан и в Сен Тропе. Отскоро шампанското на богатите в юнашка 6-литрова бутилка се внася и в България, но малко заведения го предлагат като артикул заради солената му цена. Според друга версия сметката от 93 000 лева е платена на фирмено парти на голям телекомуникационен оператор. Коледният купон на компанията обаче се е състоял на 26 декември, а не на 30-и декември, откогато е сметката.

Що се отнася до Ивайло Разложки – Иво Бързия, припомняме, че той придоби печална известност преди 5 години, когато бе арестуван като част от бандата на Жоро Пурата. Митничарите контролираха входа и изхода на летище „София“ и вкарваха контрабандно бяла и черна техника. През летище „София“ влизаше и почти целият контрабанден внос от Китай.

Бързия и аверите му бяха арестувани, но не и осъдени. Митничарят се измъкна сух от правосъдието и днес отново е един от маститите контрабвндисти. Според антимафиотите Иво Бързия работи съвместно с Боби Белингата по различни далавери. В контрабандната империя участват още Светослав Стамов – Гембъла, Стефан Киров – Купъра и Борис Христов – Ави. Същите бяха арестувани преди година в МВР акцията „Недосегаемите 3″, но контрабандистите бяха освободени от ареста неотдавна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *