Как Бойко уреди бистришкия тигър Бейката с далавера за 35 млн. лв.

Бойко Борисов

  Бистришките тигри на Бойко Борисов печелят не само на футболния терен, но и в бизнеса, сочи журналистическа проверка.

Експремиерът е особено благосклонен към съотборниците си, с които рита футбол, както сам обича да се изразява. Докато управляваше държавата, това бе едно от основните му занимания. Покрай страстите на Борисов някои от играчите на „Витоша“ (Бистрица) се замогват и са приказно богати. Обикновено заверата става в съблекалнята, под душа, в тоалетната или на бира след мач.

Последният удар на бистришки тигър е спечелената процедура за водния цикъл в Сопот, който е на стойност 35 милиона лева. Обединението „Сопот Конструкшън Груп“ грабва поръчката след натиск от бившия министър-председател. В консорциума, който ще строи, най-голям дял има фирмата „Интерпром“, в която е небезизвестният играещ президент на „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков – Бейката.

Бейката (вляво) наблюдава с възхищение как Борисов се радва на поредния трофей

Прелюбопитна е предисторията на успеха на консорциума на Бейката. Бойко Борисов се обажда и заповядва на бившия заместник-министър на екологията Ивелина Василева „да направи нещо там в Сопот за Бейката“. Василева свършва работа и е наградена да оглави листата на ГЕРБ за Бургас.

Кметът на Сопот Веселин Личев се оплакал пред местни фирми, че нищо не може да направи.

Вдигнал съм ръце щом и футболисти искат да печелят поръчки“, заявил Личев. Той бил принуден от бившите управляващи да отложи конкурса с един месец, за да може Бейката да участва в надпреварата и да я спечели.

Случаят е типичен за управлението на ГЕРБ, което на практика е многохиляден сериал, показващ как се търгува с влияние. Бойко Борисов неведнъж е уличавай включително и със записи, за подобна търговия.

В случая другото скандално е, че Сергей Ташков – Бейката не е с най-чистата репутация в обществото.

В интернет пространството се разпространява, че той бил виден столичен измамник и участвал в кражби от апартаменти. Според същата публикация във виртуалното пространство другият известен герой от „тигрите“ – Николай Вучев – Вучката, който се прочу от едно СРС, е известен комарджия и част от престъпна група за скиминг устройства.

Бейката и Бойко, изглежда, са си много близки. За това говори щедрият подарък – часовник за около 20 хил. евро, който Борисов прави на „тигъра“ за негов рожден ден. Като се има предвид, че бившият премиер е пословичен със своята стиснатост, жестът е красноречив.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *