Йордан Лечков си ремонтирал хотелите и къщата с общинските пари за реставрация на църкви!

Йордан Лечков

  Легендата на българския футбол Йордан Лечков стигна дъното, че задълба дори и под него. Гениалният плешивко, печелил сърцата на милиони фенове и у нас, и по света, сега ще трябва да придърпа на своя страна и обитателите на пандиза, в който ще прекара следващите две години.

В началото на седмицата Окръжният съд в Стара Загора постанови ефективна присъда за героя от САЩ’94 и почетен президент на втородивизионния „Сливен“.

Причината е, че бившият кмет на града на Стоте войводи, отстранен преди две години заради злоупотреби със служебно положение и търговия с влияние, бе признат за вина по две от обвиненията които му бяха повдигнати. Първото е за осъществяване на неизгодна сделка във връзка с водния цикъл на Сливен и щета за 571 783 лв. Второто обвинение е за принуда върху директора на териториалното звено на НАП в града – Петко Дюлгеров.

15-дневен е срокът, в който Лецата може да обжалва пред Апелативния съд в Пловдив. И ако присъдата влезе в сила, ще я излежи в затворническо общежитие, в каквото трябваше да изкупват греховете и белите си скандалните дупнишки велможи братя Галеви, ако не бяха преметнали държавата.

Присъдата на Лечков от няколко дни е най-коментираната тема под Сините камъни. От местна гордост някогашната спортна звезда за кратко се превърна в най-мразения сливналия, а легендите за безчинствата му като градоначалник са по-дълги от футболната му биография.

Източници разказват за една от всичките съмнителни операции, извършени от Данчо Лечков от кметското кресло. На една от общинските сесии трябвало да се гласува бюджет за реставрация на няколко църкви край Сливен. „Гласували почти 500 хиляди лева за ремонти, но парите потънали в джоба на Лецата. С тях си дооправил хотелите и личната си къща“, псуват гласно футболната легенда съгражданите му.

Колко е истина или не, но из Сливен се носи легенда, че евентуалният двугодишен абонат на затвора, управлявал града, подчинявайки се на налудничави суеверия. Например бил болезнено вярващ, че мине ли му котка път, го обрича на беди и провал.

„Нареди да избият котките в града, за да не изскачат по улиците. Отлагал е срещи с високопоставени люде от София и политици от висок ранг с малоумното извинение „Котка ми пресече пътя, ще се видим друг ден!“. По едно време започнаха и да намаляват кучетата народът взе да си задава въпроса дали не е издал заповед и за тяхната екзекуция, за да не лаят подире му“, казват още сливналии.

Покрай проблемите си с държавата Лечков тотално е изоставил и футбола. Неговият „Сливен“ процъфтяваше по време и на двата мандата, но затъна заедно с благодетеля си.

Онзи ден „войводите“ стартираха подготовката си преди пролетния по-лусезон, но почти изцяло с юноши. „В отбора в момента няма нито един сериозен футболист, нито едно име. Никой не е луд хем да играе за смешни пари, хем да не знае кога ще ги вземе“, коментираха пред „Уикенд“ млади състезатели на загиващия клуб. По време на зимната пауза от стадион „Хаджи Димитър“ багажа си събраха и последните трима по-опитни състезатели -Евгени Караманов, Емил Мартинов и голмайсторът Хюсеин Филипов. С юношки напролет записалият 12 загуби „Сливен“ се е запътил към „В“ група.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Йордан Лечков си ремонтирал хотелите и къщата с общинските пари за реставрация на църкви!"

  1. путка ви майна   21.01.2013 at 19:34

    ще полежи 1г в общежитието като на хотел и за добро поведение ще го пуснат предсрочно. ако въобще се стигне до влизане

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *