Йордан Лечков: Ако се разприказвам за далаверите на ГЕРБ, да му мислят!

Йордан Лечков

  Футболната легенда и бивш кмет на Сливен Йордан Лечков люто се е заканил на партията на Бойко Борисов, научихме от достоверен източник.

Той бе осъден на две години затвор за натиск над данъчен шеф и за ощетяване с половин милион на общината по сделка за изграждане на канализация в града.

Лечков споделил пред свои приятели, че неприятностите му с прокуратурата дошли от депутатката Десислава Танева, и изказал разочарование от оттеглянето на доверието на ГЕРБ към него.

„Ще ме оправдаят на втора инстанция, защото ако си отворя устата за далаверите им, ще стане страшно“, заканил се бившият национал по футбол.

Десислава Танева

Бизнес дамата и настояща шефка на Земеделската комисия в парламента – Десислава Танева, дълго време опъвала чадър над Лечков когато той бе издиган от ГЕРБ за кмет на Сливен, но напоследък отношенията им охладнели. Лечков уреждал близки до себе си фирми за поръчки на общината вместо такива, които му били препоръчани от Танева.

Основен свидетел по делото срещу Лечков е шефът на данъчните в Сливен Петко Дюлгеров. Той пък е назначение на Десислава Танева и минава за неин човек в Градя на Сините камъни.

Лечков е осъден за това, че натискал Дюлгеров и го плашел с уволнение, за да спре ревизия на фирмата на съпругата му и да възстанови ДДС на бизнесмена, общински съветник от ГЕРБ и бивш негов приятел Радостин Русев.

„Само година преди местните избори Лечков, Танева и Русев бяха желязно трио. После се скараха за пари. Лечков и Русев ги съдят, а Танева е недосегаема на депутатското си място“, разказва сливенски бизнесмен.

До 2009 година фирмите на Радостин Русев печелят някои от най-сладките поръчки в Сливен. По това време с Лечков са първи приятели. Точно тогава бившият футболист натиска шефа на данъчните да възстанови ДДС на тези дружества. През 2010 година отношенията между Лечков и Русев се влошават. Двамата взаимно се топят за далавери.

Срещу Русев тръгва разследване за данъчни престъпления, което днес е на втора съдебна инстанция. Преди година той е изключен от ГЕРБ и остава независим общински съветник. След загубата на изборите в Сливен и съдебните дела срещу Лечков ГЕРБ се разграничават от него по инициатива на Десислава Танева. За нея бившият кмет е сигурен, че го топи пред Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Срещу Лечков има цели три дела, но е осъден само по това за натиск над шефа на данъчните в Сливен. Днес той се е отдал изцяло на бизнеса си с хотела край Сливен и отказвал да се ангажира с политика след предателството на ГЕРБ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *