Йорданка Фандъкова открадна столична улица! – виж как

Йорданка Фандъкова

С близо 3 млн. евро е ощетен столичанинът Васил Кинов, след като през имота му в кв. „Драгалевци“е прокарана улица. Общинарите дават зелена светлина за изграждане на пътя, за да подсигурят достъп до затворен жилищен комплекс на гръцката фирма ДОМОКАТ АД, твърди той.

„След поредица от нарушения на общината собствениците на фирма ДОМОКАТ АД са се облагодетелствали за моя сметка“, обяснява Васил Кинов. Според него незаконният път и комуникациите под него са дали възможност на гръцката фирма да продаде голям брой апартаменти в комплекса си. До тях на практика не е имало достъп, преди да бъде направена улицата през парцела му.

„Моят имот е похабен напълно. Прехвърлят ме от една институция на друга осем години, като неглижират въпроса с извършеното престъпление и личното облагодетелстване. Най-арогантно ми обясняват, че всичко направено е по закон“, гневи се Кинов. Той е собственик на дворното място с площ от 1630 кв.м от 2006 г. Още тогава се опитва да уреди статута на имота си, но удря на камък. Чиновници го размотават.

Незаконният път, който минава през парцела

Законът ми дава възможност на парцела да бъде построен жилищен блок. Като собственик на имота бих могъл да получа компенсация от около 1 760 400 евро, а като потенциален инвеститор – поне 350 евро на кв.м или още 1 026 900 евро“, казва Кинов. Сметките му обаче не излизат верни, защото когато отива да нагледа имота си, установява, че по средата му има улица. Тя заема 700 кв.м, което е половината от парцела. За нея и до момента не са извършени никакви отчуждителни процедури. Васил Кинов подава жалби до Столичната дирекция за строителен контрол и съда. Според техните решения улицата е незаконна и трябва да се премахне.

„Формално погледнато, съм спечелил всички възможни дела. Мога да разруша незаконния обект и комуникациите под него“, категоричен е Кинов. Опасява се, че ако постъпи по този начин, ще се стигне до конфликт с всички собственици, които ги ползват.

„Тези, които реално са виновни, умишлено предизвикват конфликта, за да отидат на заден план и да прикрият своите действия“, категоричен е ощетеният собственик.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *