И военният министър Аню Ангелов ни подслушва със СРС

Аню Ангелов

  Аню Ангелов конкурира силовия си колега Цветан Цветанов, разкриха за хора от ведомството. Военният министър също може да подслушва нищо неподозиращи граждани със СРС, защото разполага с уникална техника за целта. Според независими източници някои подчинени на Ангелов вече са се изкушавали да дублират функциите на „Ухо №1″ в България Цветанов.

Дейността на службата „Военно разузнаване„, която разполага с техниката, не е регламентирана от никакъв закон. Шефът на разузнавачите Веселин Иванов може еднолично да подслушва, без да е задължен да иска разрешение от прокурор или съдия.

Интересна подробност е, че синът на министър Ангелов и дъщерята на Иванов живеят на семейни начала. Но дружбата между сватовете е много по-отколешна, твърдят запознати. За да назначи своя близък приятел-пенсионер Веселин Иванов на престижното място, министър Ангелов променя вътрешния правилник.

Това е най-нереформираната служба след 1989 г. и е пълна с политически офицери от времето на Тодор Живков, твърдят униформени. Според тях 80 на сто от кадровия състав е от годините на зрелия социализъм.

Неразграденият двор на спецслужбите се простира и до президентството. Съветник по националната сигурност на президента Росен Плевнелиев е Стоимен Стоименов, известен като „сивия кардинал“. Той е пенсиониран офицер и навремето е бил зам.-директор на служба „Военна информация“, а преди това е бил клечка във военния отдел на ЦК на БКП. Днес всички спецслужби се отчитат на Стоименов и той дърпа конците. Службата била черната кутия за информация на цялото министерство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "И военният министър Аню Ангелов ни подслушва със СРС"

  1. Мунчо   14.01.2013 at 14:59

    Мухъл грозен комунистически. Докато съветват такива и президентствога ще е дезинформирано и почти всички „КОМПЕТЕНТНИ“ структури.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *