Искра Фидосова лобира за мафиотите и хазартния им бизнес

Искра Фидосова

  Скандалната депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова стопира закон, който трябваше да влезе в сила от 1 юли и да вдигне пет пъти данъка за игрални автомати в страната, разкриха за „Свободен народ“ от Комисията по хазарта. Това на практика е открито лобиране в полза на големите хазартни олигарси, които пълнят джобовете си от отчаяни комарджии.

Проектозаконът предвиждаше ставката за автомат да се увеличи от 500 лева за тримесечие на 2500 лева. По този начин щяхме да се доближим до румънците, които плащат по 3000 лева на тримесечие.

Най-вероятно Фидосова сериозно е стимулирана, за да убеди колегите си от парламентараната група на управляващата партия ГЕРБ и да защити хазартните босове у нас.

Игрални автомати

Статистиката показва, че през последните години значително се увеличи броят на игралните зали с автомати. Основният кръг от клиенти са хора със сравнително ниски доходи и пенсионери. Голямото предлагане на този вид услуги в условията на обща финансова и стопанска криза води до отклоняване на значителна част от доходите на тези лица в сферата на хазарта. Така всеки месец огромни финансови потоци се отклоняват към непроизводствения сектор, вместо да отиват в реалната икономика.

Заради либералния режим за откриване на зали с автомати вече в големите жилищни комплекси на столицата като „Дружба“, „Люлин“, „Овча купел“ и „Обеля“ е пълно с игрални автомати. Това се дължи на ниската ставка, както и на липсата на каквито и да било ограничения за хазарта. От това печелят големите акули в бизнеса, сред които са знакови имена от бизнеса в годините на прехода, любезно подкрепяни от Искра Фидосова и нейните съпартийци.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *