Има ли запис от срещата на Алексей Петров и душманинът му Пламен Устинов

Пламен Устинов и Огнян Стефанов в предаването на Люба Кулезич

  Огнян Стефанов, който върши мръсната пропагандна работа на МВР по делото “Октопод”, бе категоричен в неделното предаване на Люба Кулезич, че има запис от срещата на Алексей Петров и Пламен Устинов, състояла се през април. За тази среща Устинов твърди, че е бил заплашван, поради което съдът върна Алексей Петров в ареста. Независимо, че Устинов сам е потърсил Петров и доброволно е отишъл при него, а на срещата е присъствал и адвокат.

Интересно е, защо чак сега Стефанов повдига въпроса за този запис, а не се сети за него в началото на май, когато Петров бе задържан. В предаването той направи мечешка услуга на Цветан Цветанов и прокуратурата, защото сега ще трябва да обяснят как е направен записът, и защо все още не го огласяват.

Люба Кулезич

Има няколко въпроса относно него, които трябва да се изяснят, за да се изчисти подозрението, че Цветанов и МВР са извършили престъпление.

1. Записът от срещата между Алексей Петров и Пламен Устинов трябва да е направен със специални разузнавателни средства (СРС). Това означава, че е разрешен от съдия, а в него би трябвало да има така наречените маркери – специфични звукови означения, които се появяват на всеки три секунди и гарантират, че записът не е монтаж. Нещо като водния знак при банкнотите. Такъв беше записът за Мишо Бирата – той и другите разговори на властта, които баха публикувани миналата година, остават единствените автентични разговори пявили се на бял свят.

Алексей Петров

Въпросните маркери се поставят само в специалната служба на МВР и са гаранция, че записът е истински и може да послужи за доказателство в съда. Алексей Петров и защитата му са категорични, че ако има такъв запис, той ще докаже, че по ереме на срещата не е имало никаква заплаха от страна на подсъдимия към свидетеля, и ще лъсне истината за предмета на техния разговор.

Освен това, ако има такъв запис, той непременно трябва да е представен по делото. Нещо, което не се е случило досега.

2. Записът може да не е направен със СРС, което означава, че МВР е извършило престъпление. Ако службите са записали Петров и Устинов не по надлежния ред, а след това са извадили отделни изречения от разговора, за да заблудят съда, би трябвало да избухне грандиозен скандал, след който да последват оставки.

3. Ако няма запис, още по-зле за МВР, защото Пламен Устинов се води за основен, и то защитен свидетел, който от една година разправя, че е уплашен до смърт от Алексей Петров. Преди време Цветанов дори му назначи охрана.

Цветан Цветанов

Проява на престъпен професионализъм е да го пускат на среща с обвиняемия, без да гарантират сигурността му. Записът на срещата първата стъпка, която прави в такива случаи.

Очевидно е, че нито Устинов, нито службите са смятали, че има реална опасност от срещата. Те са я използвали за заблуда на съда и медиен шум покрай поредното задържане на Петров.

Любопитното ще бъде дали на поредното съдебно заседание по делото “Октопод“ на З юли този запис ще бъде изваден.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *