Има ли връзка Иван Костов с гангстера от “Килърите” Методи Иванов!

Иван Костов

  Банкерът Георги Цветанов, основен свидетел в процеса срещу мафиотския бос Алексей Петров, обвини сензационно лидера на ДСБ Иван Костов като един от покровителите на бандата за поръчкови убийства “Килърите“.

В интервю за ежедневника „24 часа“ Георги Цветанов разкри, че оръжейникът на Пешо Сумиста – плевенският гангстер Методи Иванов, бил в изключително топли отношения с бившия премиер Иван Костов в периода между 1998 и 2000 г. Методи Иванов се хвалил с общи снимки на бизнес срещи и парадирал с познанството си с Командира.

"Килърите"

„Много хора от Плевенско познават Методи Иванов и знаят за близките му отношения с Костов. Той така си уреждаше бизнеса – като показваше снимки от гуляи с Командира. Даже аз имам една от снимките на Костов със задържания с групата на „Килърите„. Даде ми я съдружник на Методи Иванов“, обясни Георги Цветанов.

Методи Иванов бе арестуван след убийството на Юри Галев, а криминалистите бяха категорични, че задържаният е снабдявал „Килърите“ с оръжия – калашници, пистолети, патрони, радиостанции, бронежилетки и заглушителни устройства. При обиск в дома на разбойника бяха открити три огнестрелни оръжия – ловна карабина „Ремингтон“, калибър 12 мм, ловна карабина „Маузер“, калибър LR, и пистолет „Кол? 380″, калибър 9 мм. Въпреки че оръжията не бяха законни, съдът освободи оръжейника на Пешо Сумиста.

Иванов не попадна сред обвиняемите в процеса „Килърите“ заради факта, че оръжията на престъпленията, извършени от гангстерите, не бяха открити. Разследването на убийството на Юри Галев пък бе отделено, за да не се забатачва процесът срещу „Килърите“.

На 20 декември 2012 г. Пешо Сумиста, Васил Костов – Васко Кеца и Георги Вълев бяха осъдени на доживотен затвор, а останалите „Килъри“ също получиха тежки присъди. Срещу гангстерите скоро ще стартира и делото за убийството на Юри Галев, а по всяка вероятност като обвиняем ще бъде привлечен и оръжейникът на бандата Методи Иванов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *