Иманяри ровят край църквата на Баба Ванга!

Рупите

Според археолозите, дори вече сме на път да загубим завинаги античния римски град Хераклея Синтика. Той се намира до Рупите, край храма на пророчицата в подножието на изгасналия вулкан Кожух.

Градът често се споменава от баба Ванга. Иманярите са се превърнали в същинска напаст, защото от известно време са засилили атаките към античният град, жалва се кметът на село Рупите, Георги Атанасов. Според него, единствено страхът от полицията може да опази националното богатство, каквото представляват тези антики. Селският управник вече е алармирал органите на реда в Петрич. Но иманярите били много изобретателни и все се измъквали. Те разполагали със супер нова

Хераклея Синтика

и скъпа техника. Тяхната дейност съсипвала разкопките и обезсмисляла труда на археолозите, които иначе възлагали на изследването големи надежди. Хераклея Синтика има голям потенциал да се превърне в обект от национално значение. Напълно запазена преди набезите на иманярите била градската инфраструктура – улица, улици на стъпала. Тази година мястото се изследва от международен екип, който очаква да бъдат намерени амфитеатърът на града, форумът и други обществени сгради. Историците дори попаднали на гробове от първохристиянски погребения.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/QA6XfGDReKE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *