Измамници в Испания, крадат с хитрост скъпа техника от оператора Иван Филчев

Иван Филчев

  Операторът на Би Ти Ви Иван Филчев, който беше бит при екопротестите на Орлов мост, е имал и далеч по-тежки моменти в работата си, разказват негови близки. Върхът на всичко бил, когато му откраднали служебната камера за 30 000 долара.

Случката е отпреди 10 години, но още се разказва в кулоарите на телевизията. Филчев бил командирован в Гранада за футболен мач на националния ни отбор с Испания. Във фоайето на хотела операторът станал жертва на нагла кражба.

Ужилването било проведено по всички правила на апашкото изкуство, Филчев и още над 20 репортери висели пред рецепцията заедно с футболистите. Точно тогава във фоайето влязъл забързан младеж, който изведнъж изтървал на пода цяла шепа монети. Центовете се разпилели с дрънчене и всички обърнали погледи натам. Момчето се изчервило от неудобство и почнало да ги събира. Българските журналисти, сред които и Филчев, се навели да му помагат да си събере парите.

Целта на номера била камерата на Би Ти Ви, оставена на една от масичките, да остане без надзор. В тарапаната друг от апашите дръпнал скъпото съоръжение и успял да го изнесе от хотела. Акцията очевидно била изпипана до последните детайли. Никой не видял как бандитите отнасят камера, дълга почти цял метър.

Няколко минути по-късно Иван Филчев забелязал, че му няма камерата. Отначало помислил, че Димитър Бербатов и Стилиян Петров са му скроили номер и са я отнесли тайно от него, за да си направят майтап. И двамата обаче се заклели, че нямат пръст в това.

Най-накрая пратеникът на Би Ти Ви проумял, че са му откраднали оръдието на труда. Пребледнял целият и заедно с Краси Минев се обадили в София да докладват за кражбата. Полицията в Гранада пък вдигнала рамене, че не може да помогне. В хотела пък все още нямало камери, които да са заснели кражбата.

В крайна сметка шефовете на Би Ти Ви се смилили и отписали камерата, без да карат Иван Филчев да я плаща. Точно тогава на оператора му предстояло да вдига сватба и щял да се разори, ако трябвало да търси $ 30 000.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *