Излагация! Интелектуалката Люба Кулезич не знае името на Достоевски!

Люба Кулезич

  Претенциите на Люба Кулезич, че е високообразована интелектуалка, бяха разбити на пух и прах от самата нея в последното й предаване в проправителствена телевизия.

В напъна си да изглежда умна Любица се саморазкри като необразована любителка на пластичната хирургия. Докато разговаряше с Тити Папазов, тя го попита дали е чел Достоевски. Ексцентричният спортист, известен с искреността си, призна, че не е запознат с творчеството на гения. Кулезич въздъхна театрално и се оплака уж на шега, че трябва да влезе в ролята на педагог. С изкуствена интонация, характерна за слабите актьори, тя изрецитира, че „Фьодор Фьодорович Достоевски е известен руски писател“.

И поясни, че той също е бил пристрастен към хазарта като Тити Папазов в миналото.

Фьодор Михайлович Достоевски

За съжаление събеседниците на Кулезич мигаха виновно и никой от тях не осъзна, че Любица прави грандиозен гаф. Интелигентните зрители онемяха, осъзнавайки, че претенциозната водеща, която разказва вицове и притчи, дори не знае името на ненадминатия романист, който се казва Фьодор Михайлович Достоевски.

Но пък лъже, че е изчела романите му от кора до кора, което е непосилно дори за някои професори по литература.

Бедата е, че редакторите на предаването й, които й нашепват в слушалката, явно са толкова компетентни, колкото е самата тя. И не я спасиха от гафа. Макар да не е изключено да са се направили, че не осъзнават излагацията й. По този начин са й отмъстили за надменното отношение, което приятелката на Цветанов демонстрира към подчинените си.

„Лъжата, че е образована, е направо безобидна на фона на постоянните й манипулации. Както е изнервена напоследък, често ще прави подобни гафове. Моралът й отдавна е ясен на умните хора, скоро ще го разберат всички останали“, коментираха възмутени зрители, които прегряха телефоните с обаждания за грандиозния Кулезичов гаф.

Най-скандалното в случая е, че Любица е завършила руска гимназия. Освен това е била член на БКП – партия, която не допускаше членовете й да не са запознати с великата руска култура. Което означава, че макар и за кратко, е успяла да преметне и тях.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *