Издирват сина на олигарха Миньо Стайков, източил ДДС за 2.5 млн. лв.

Стайко Стайков

  Стайко, синът на бизнесмена Миню Стайков, се издирва от полицията покрай операция „Захарно петле“. Тя беше проведена на 11 декември от ГДБОП и разби схема за точене на ДДС от захарна търговия.

Специализираната прокуратура вече повдигна обвинения срещу трима участници в бандата – Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев.

Те обаче са дребните риби в аферата от която държавата е загубила над 2,5 млн. лева. По-интересните играчи били Стайко Стайков и Георги Семерджиев, по-известен като Жоро Шопа, твърдят запознати. Лидерите на захарната далавера минали в нелегалност. Стайко, който е син на Миню Стайков и зет на друг известен бизнесмен – Ветко Арабаджиев, успял да се скрие и сега пред вилата му в Бояна дебнели ченгета.

Георги Семерджиев - Жоро Шопа

Жоро Шопа, или както е истинското му име – Георги Семерджиев, също е в неизвестност. Той е дясна ръка на Евелин Банев-Брендо. След ареста на кокаиновия цар точно Жоро Шопа е човекът, който движи бизнеса му. Двамата са съученици от Тополовград. В групата на Стайко влизат още Иван Танев-Универсалния, който е син на бившия земеделски министър Георги Танев, и доведената дъщеря на ексмитническия шеф Христо Кулишев – Мила Георгиева. Активна помощ им оказвал и бизнесменът Георги Цанков – Жоро Фантастика, който преди време се прочу с продажбата на 100 тона боб с червеи и паразити.

Вече бе писано, че далаверите в захарния бизнес от миналата година са в ръцете на фирми, свързани с Миню Стайков и неговия сват Ветко Арабаджиев. Двамата бяха в дъното на удара срещу Гриша Ганчев. Бизнесменът от Ловеч беше обвинен от спецпрокуратурата в данъчни измами, свързани с продажба на големи количества неосчетоводена захар от заводите на „Литекс Комерс“ в Бургас и Девня. По време на шумното задържане на слуителите на Гриша Ганчев, сред които се оказа и синът му, стана ясно, че няколко месеца по-рано самият той е подал сигнали в НАП за аналогични нарушения на други фирми.

Сега лично шефът на Апелативната спецпрокуратура Борислав Сарафов съобщи, че Гриша Ганчев и синът му са помогнали за реализацията на акцията „Захарно петле“.

Според източници Гриша Ганчев напълно се оттегля от захарния бизнес. Той разпродавал заводите си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *