Иван Драшков заформил интрига с мнимия заговор над ген. Любен Гоцев

Иван Драшков

  Иван Драшков и неговият приятел и съратник от ДАНС Веселин Марков измислили мнимия заговор на братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, срещу ген. Любен Гоцев и покойните вече Никола Дамянов и Иван Тодоров – Доктора. Това твърдят отлично запознати с интригата бивши служители от МВР.

Според тях целта на фалшивата заплаха за покушение е да се освети приятелският кръг „Монтерей„, да се контролират широк кръг хора, те да се капсулират и да ограничат контактите си. Не на последно място, подобни зловещи слухове стряскат не само „мишените“ на заговора, но и техните близки.

Грандиозната интрига дълго време привличаше интереса на цяла България. Заради тежките заплахи е заведено дело и през него се легализира подслушването на телефоните и проследяването на контактите на бившите дипломати и разузнавачи, допълват източниците. Те припомнят, че Драшков лично отива в дома на ген. Гоцев да го предупреди за готвеното покушение. Придружава го тогавашният директор на НСС Иван Чобанов. Двамата предупреждават генерала да не излиза от дома си, докато полицията не разследва заплахата. В същото време обаче МВР не предприема никакви действия за защита на Любен Гоцев. Не му е назначена дори охрана.

Кръгът "Монтерей" включва бивши дипломати и разузнавачи

 Последвалият съдебен процес срещу Маргините се точи 5 години. В началото дори се сочи като пример за борбата с организираната престъпност. Брюксел го наблюдава като „дело с голяма обществена значимост“. Всъщност целият процес се крепи върху показанията на защитения свидетел Велин Добрев!

Накрая Върховният касационен съд оправдава братя Маргини.

С това интригата не приключва. След заплахите за убийство излизат сензационните романи на Георги Стоев, който е обявен за „писателя на мутрите“. Целта на книгите му, уж написани от него, но както после се оказва – от Владо Даверов, е да се експонира кръгът „Монтерей“ в публичното пространство като „мафията“ в България. Според източниците ни тези подобни на тях писания са част от плана на кръга около Иван Драшков да се елиминират генералите и да се преразпредели голям властови ресурс. През 2008 г. Стоев е застрелян, а атаката продължава със слухове и внушения, че е елиминиран от „мафията„.

Появяват се и други гръмки разкрития и скандали. Главни герои в тях стават бизнесмени и политици, които се считат за близки до кръга „Монтерей“.

Ген. Любен Гоцев

 През 2008 г. Драшков и Маркв са изгонени от ДАНС.

„Те се съюзиха с Бойко Бориисов и Цветан Цветанов, който до голяма степен е техен продукт – продължават източницте. – Идеята им беше с нови покровители да възстановят загубените си позиции и това действително се случи. Успяха да се върнат отново в ДАНС. За тяхно съжаление баче Цветанов няма нужния капацитет и те отново изпаднахa от системата“.

В последните дни кръгът на Драшков прави поредни опити да се възстанови говоренето срещу кръга „Монтерей“. Беше изваден скандалният свидетел Чавдар Генов, съден в миналото за кражби и собственик на авиокомпанията менте „Рила“. Неговите показания бяха публикувани като компромат срещу ген. Гоцев. Пълна мистерия е начинът, по който въпросните показания са изнесени от съда, за да попаднат върху вестникарските страници. Няма законен начин това да се случи, категорични са магистрати, които настояват за проверка по този въпрос в Софийския градски съд.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *