Зърненият октопод на ГЕРБ Светлозар Дичевски натрупа милиони при управлението на Борисов!

Светлозар Дичевски

  От няколко години правителствата лъжат народа, че водят битка с монополите. По-скоро монополистите са притискани, за да се издължат. Това важи за фармацевти, захародоставчици, медийни босове, а сега и енергийната мафия. Упорито се избягва името на най-големия монополист в държавата – Светлозар Иванов Дичевски от гр. Троян.

Той е собственик на прословутата фирма „Октопод Инвест Холдинг“ и разклоненията й. Костов, Станишев и Борисов нямаха смелостта да коментират кой стои зад земеделските протести от 2012 г., споменавайки само, че съществува „някакъв“ голям, най-големият зърнопроизводител и собственик. Явно има голям страх от Светлозар Иванов Дичевски и хватката на „зърнения октопод“, в който се намира България! Неговите фирми получават по над 30 милиона лева от европейски субсидии и стават още по-мощни при правителството на ГЕРБ.“

Така започва писмото си до журналисти Илиян Михайлов от Плевен с уточнението, че всички медии са подчинени на властта и само тук може да изкаже свободно мнението си. Той е имал търговски отношения със земеделския октопод, който е погълнал и неговия бизнес със зърно. След това започнал да си търси правата, но монополистът Дичевски организирал ареста му и Михайлов твърди, че има доказателства за това. Заедно с него изгорял и прокурор, който се осмелил да разследва зърнения бос.

Светлозар Дичевски притежава половин България с фирмите си. Има над 1,3 млн дка земи два порта, зърнобази и така управлява зърнения баланс на България, определя цените на пшеницата, фуража и хляба, държи социалния мир, а чрез него и всяко едно правителство. Няма съмнение, че зад олигарха латифундист, както го нарече един политик, стоят длъжностни лица, министри, служби, а защо не и правителството. Дичевски чрез фирмите си има важна роля по изграждането на соларни паркове, както и при съвместното производство на зелена енергия с бившата приятелка на премиера Цветелина Бориславова„, продължава в писмото си Михайлов. Той е категоричен, че Дичевски ипотекира земите на България пред чужди банки, и има доказателства за това. Според него държавата си затваря очите за този зърнен монополист, което е заплаха за националната сигурност на България, и никой не се занимава с проверки на фирмите „Октопод“. Щефът на зърнения октопод имал и реална възможност да укрива ДДС и данък печалби и така да финансира партии на власт или такива, които искат да управляват.

„От 2008 година до днес съм предоставил данни и документи пред всички институции. Тази информация може би е използвана основно като разплащателно средство между политици, служби и евентуалните виновници. Получава се омагьосан кръг“, казва още Илиян Михайлов.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *