Зетят на Иван Костов завря БТВ в девета глуха

Алесандро Мерлини

  Сериалът „Къде е Маги“ все по-убедително гони най-слабите резултати, които Би Ти Ви е достигала досега. Нищожната гледаемост на поредицата оряза напълно бюджета на телевизията за производство на нови филми. Медията е вложила изключително много пари в предварителното финансиране на сериала, за който се е надявала, че ще бъде нейният огромен хит през този телевизионен сезон. Оказва се обаче, че сметките са криви и зрителите предпочитат да гледат „ВИП Брадър“, вместо да се питат къде, по дяволите, наистина е тази Маги.

Сериалът "Къде е Маги? "

Най-напред филмът трябваше да удари в земята конкуренцията от „Нова“ и тотално да забие БНТ 1, но нещата се оказаха различни. Това принуди Би Ти Ви да смени часа на излъчване, като сега малцината желаещи да следят блудкавата фабула могат да гледат по цели два епизода в неделя след 22,30 часа. Преместването означава, че от медията никак не залагат вече на сериала и се чудят къде да го забутат в програмата си. Оказва се обаче, че инвестицията до този момент е за повече от 60 епизода, които трябва по договор да видят бял свят. До момента са минали едва 26. Големият проблем идва от факта, че Би Ти Ви е преизпълнила своя бюджет за годината, което автоматично означава, че дори и да иска, не би могла да създава нови продукции поради липса на разчертани финанси.

Иван Костов на сватбата на щерка си Яна с Алесандро

Стартът на „Къде е Маги“ бе с около един милион души публика, което е сравнително слабо постижение предвид резултатите на епизодите на останалите сериали на телевизията. За сравнение финалът на „Стъклен дом“ беше гледан от двойно повече зрители, а новото шоу на Наталия Симеонова „Предай нататък“ тръгна също с милион аудитория.

Оказва се, че зад провала на този проект стои не кой да е, а зетят на Иван Костов – Алесандро Мерлини. Момъкът е начело на „Медиапро Ентър-теймънт“ – фирма, която официално се води външен продуцент, но реално е под шапката на Би Ти Ви. В компанията той е уреден лично от своя влиятелен роднина. Кариерата на Алесандро Мерлини започва от консултантската компания Merger & Acquisition, след което той става финансов мениджър в IBM – Италия. През 2000 г. заема поста финансов контрольор в местния клон на MTV, където отговаря за

"Би Ти Ви"

разходите на всички продукции и оценява инвестиционните проекти на компанията. Преди назначението си в България в продължение на 8 години заема ключови управленски позиции във Vodafone – Италия, като последно отговаря за стратегическото планиране и управление на отдел „Продажби“. Любопитно е защо Алесандро се е отказал от своята кариера в чужбина, при условие че на последната си позиция там е получавал много по-голяма заплата, отколкото сега. Мнозина предполагат, че след раждането на внучката на Командира Ема, щерка на Яна и италианеца, двамата са предпочели да се пренесат у нас, за да има кой да помага за бебето

От друга страна обаче, самата Яна все още е по майчинство. Засега младото семейство живее в дома на Костови, но същевременно строи собствена къща – отново в „Драгалевци“. Заради слабите резултати, които „Къде е Маги“ прави, както и поради колебливите данни на други възлови продукции напоследък, не е изключено Алесандро да бъде привикан на спешна среща от шефовете, които да скастрят необмислените му решения и инвестиции.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *