Зверствата на исляма! Обезобразяват и убиват жестоко мюсюлманки заради честта и семейството

Жена умъртвена с камъни

  Посечена с брадва пакистанка бе открита в напоителен канал наскоро. Според специалистите тя е убита по време на раждането на второто си дете. То се подавало наполовина от тялото на майка си, а трупчето на едногодишното й момиченце лежало върху гърдите й.

Родилката била : отрязани уши и устни. На челото й била залепена бележка, на която пишело: „Аллах наказва женските, които раждат незаконни деца“. След приключване на следствието мюсюлманските свещенослужители категорично отказали да опеят и погребат труповете на жертвите.

Друга жена беше екзекутирана от талибани в провинция Парван, Афганистан, на 9 юли. Тя била обвинена в прелюбодеяние и буквално разкъсана от куршуми пред очите на 150 свидетели. Разстрелът бил заснет с видеокамера. На записа се виждат и мъже, които аплодират и крещят по време на екзекуцията. Аегнция „Ройтерс“ отбелязва, че този разстрел е поредният удар на талибаните срещу борбата на жените за равни права.

Това не е първото зверско убийство на жени от фанатиците. Те целенасочено провеждат публични екзекуции в името на Аллах.

Преди време бременна вдовица беше влачена и пребита до смърт по улиците на малко градче в провинция Кундуз. Афганистан е една от малкото държави в района, в която представителките на нежния пол имат право на глас, образование и работа.

На корицата на сп. "Тайм" обезобразената младоженка Айше

Положението на жените в мюсюлманския свят обаче продължава да бъде една от основните каузи на хуманитарните организации. Защитниците на техните права алармират за потресаващи случаи на варварски изтезания, линч и екзекуции на жени.

В Сомалия 13-годишната Айша Ибрахим става жертва на групово изнасилване. Тя е заровена до шия и замервана с камъни заради прелюбодеяние. На следващия ден момичето е провъзгласено за мъртво и изровено. След като палачите й установяват, че тя е все още жива, я връщат в ямата и оставят разгневената тълпа да я доубие. В Йордания и Египет убиват заради честта на семейството изнасилвани от бащите си момичета, ако забременеят.

В Палестина младеж беше оправдан от съда, след като удуши 17-годишната си сестра заченала от родния им баща. Изнасилването в някои мюсюлмански общности се прилага и като наказание за нарушаване на морала.

В малко индийско село племенният съд постановява, че 18-годишно момиче трябва да бъде подложено на групово изнасилване, след което да мине голо през селото. Причината за това била, че 13-годишният й брат се разхождал без позволение с 30-годишна омъжена жена, с което отнел честта на госпожата.

Мъже заравят жена, която след минути ще бъде убита

Даже и в съвременна Турция все още съществуват райони със закостенели нрави отпреди няколко столетия. 17-годишната Дерия от Диарбекир била принудена от братята си да се самоубие само защото се влюбила в свой съученик. Нейният съгражданин Мурат Кара призна пред местните власти, че по заповед на майка си е убил собствената си сестра, която избягала с любовника си. По време на разследването той цитира думите на имама, който му казал, че трябва да отнеме живота на сестра си по волята на Аллах.

В Ирак млада жена, която излежавала присъда за просия съобщила на майка си, че е била изнасилена от пазачите на затвора и забременяла. На следващия ден брат й отишъл на свиждане и я застрелял, за да запази „честта на семейството„. 19-годишната Шабво Али Рауф е разстреляна от семейството си, защото в мобилния й телефон имало непознат номер.

Според статистиките на Съвета на здравната организация в рамките на 10 години повече от 20 000 жени са убити за честта на семейството. Много от тях са избирали сами да сложат край на живота си пред перспективата да бъдат залети с нагорещено олио или киселина. Известни са случаи в Индия, когато младоженци били убивани от своите роднини, тъй като невестата принадлежи към по-ниска каста и такъв брак би опозорил и двете семейства.

Много хуманитарни организации от Близкия изток и Югозападна Азия подозират, че „убийствата на честта“ са най-малко четири пъти повече, отколкото огласяват данните на СЗО и ООН. Според най-новите статистики на година се извършват около пет хиляди екзекуции. Мнозинството от жертвите са млади жени, девойки и дори подрастващи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *