Защо изхвърлиха Иван Драшков от ДАНС – брат му Петър дължи милиони на Цветелина Бориславова!

Петър Драшков

Бизнесът на имотния аферист Петър Драшков се сгромоляса, показа наше разследване. Братът на напусналия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков  дължи милиони  на кредитори, сред които е и банката на Цветелина Бориславова.

Запознати с далаверите му твърдят, че години наред солидни бизнесмени са принуждавани да финансират съмнителните му начинания под угрозата да бъдат притискани от икономическото направление в ДАНС, оглавявано от брат му. Скандалният бизнесмен Петър Драшков е бивш шеф на БОДК. Името му нашумя в края на 2008 г., когато беше арестуван заради имотна далавера, под която стои подписът на Бойко Борисов, тогава кмет на София.

Въпреки че парафът беше обявен за фалшив и до днес тегнат съмнения дали това е така, или Борисов съзнателно се е опитал да облагодетелства   незаконно брата на Иван Драшков.

 Два месеца преди да го арестуват на влизане в страната, Петър Драшков започва поредното си бизнес начинание. Тогава влиза във фирмите „Би Ви Индъстри“ и „Динк фрут“, като изкупува дяловете на бизнесмените Румен Захариев и Христомир Димчев. Дружествата се занимават със земеделие, като основно създават овощни масиви. „Би Ви Индъстри“ вече има спечелени проекти и се финансира от Държавен фонд „Земеделие“. За да започнат дейност, още преди Драшковият брат да влезе в дружеството „Динк фрут“,  е изтеглен голям заем от банка. Тя е Българо-американската банка за развитие, а сумата – 1 700 000 евро. С парите купуват : земя, машини и започват да строят база за сушене не плодове.

Така е създадена ябълкова градина до пловдивското село Динк, която се простира на 1300 дка. 5 години по-късно банката ще бъде закупена от приятелката на Бойко Борисов Цветелина Бориславова, след като тя продава акциите на другия си трезор – СИБанк.

  Когато Петър Драшков взема основния пакет акции тръгват надолу и буквално се сгромолясват. Още в началото на 2009 г. той е осъден от гермайския гражданин с български произход Емил Добрев. Петър Драшков го завлича с 420 хиляди лева и не му ги връща. Добрев обаче има документи за заема и печели дело в Софийския районен съд.

Въпреки няколкото покани от съдия-изпълнител Петър Драшков не връща парите. По това време той е в ареста заради аферата с фалшивия подпис на Бойко Борисов, с който се е опитал да открадне 14 дка апетитен имот в София. Предполага се, че точно с тази далавера се е надявал да върне дълга си към Емил Добрев.

Когато Петър  Драшков е арестуван в края на 2008 г, брат му Иван отново е вън от ДАНС. Източници са категорични, че ако е бил на поста си в агенцията за сигурност. МВР никога нямаше да разкрие престъпната дейност на Петър.

Задържането на Петър Драшков допълнително затруднява развиването на бизнеса му с овощни градини, фирмите, чиито основни пакети от акции е закупил, затъват все повече. Доставчиците на техника и услуги започват да си искат парите, но Петър Драшков не дава. Те едва ли предполагат, че той е завлякъл милиони от физически и юридически лица и само брат му Иван го спасява, благодарение на поста си в ДАНС. Така се стига до фалита на фирмите му. Освен че не се разплащат с доставчици, те не обслужват и банковия си кредит.

Цветелина Бориславова купува Българо-американската банка за развитие през 2011 г. чрез фонда си Си Ай Си Еф.

Един от лошите кредити които заварва, е този на Драшковия брат Петър. Бившето ръководство вече е задействало процедура по обявяване в несъстоятелност на „Динк Фрут“. Съдът праща покани до всички доставчици, на които Петър Драшков дължи пари. Оказва се, че са десетки, а сумата дори надвишава банковия кредит от Българо-американската банка за развитие.

За да удовлетвори всички вземания, банката на Цветелина Бориславова обявява на търг предприятието на Петър Драшков, което е заложено заради заема. Оказва се обаче, че базата и ябълковата градина са силно занемарени. Затова банката наема най-добрия специалист овощар, който трябва да възстанови дейността, за да може фирмата да се продаде. В началото на март тази година са обявени за продан и сградите, машините и съоръженията на фалиралото Драшково предприятие. Пари от имотния аферист търсят още шефът на соковете „Флорина„, както и строителни фирми, на които не е плащано за работата.

В същото време положението на Петър Драшков е трагично. Докато брат му беше шеф на ДАНС, разследването на имотната афера, за която беше арестуван, бе замразено. Сега, след поредното напускане на Иван Драшков, се очаква нещата да се задвижат и делото срещу брат му най-сетне да приключи с обвинителен акт в съда.

Още сензации:

loading...

10 Отговора за "Защо изхвърлиха Иван Драшков от ДАНС – брат му Петър дължи милиони на Цветелина Бориславова!"

 1. баси гадняра   28.03.2012 at 21:07

  дай малко власт на някой педал и гледай кво се получава,ама нали брат му е шеф на ДАНС и приятел с Бат Бойко ама ощетил гаджето му и ще се гони до дупка-интересите станаха другаде и демек подръж малко хуя ми докато си свърша работата и после ще си го духам аз,щото имам интерес

  Отговор
 2. баси гадняра   28.03.2012 at 21:12

  такава е цялата ни скапана държавица-един духа на друг ама парите все на едно и също място!!!

  Отговор
 3. баси гадняра   28.03.2012 at 21:17

  как така измират все важни ключови фигури в дела срещу мафията в България и полицията все не може(или не иска)да се разкрие-как да не си помислиш къде е най голямата мафия

  Отговор
 4. баси гадняра   28.03.2012 at 21:19

  кой ли има интерес всичко да се потулваи да няма разбирателство между полиция и прокуратура???

  Отговор
 5. баси гадняра   28.03.2012 at 21:21

  май само…..правителството и то само от 2-3 човека
  най големите престъпници….

  Отговор
 6. баси гадняра   28.03.2012 at 21:26

  вярно ни трябва някой като Левски който да има доблестта да каже-вие сте мафиоти и лъжци-аз да дойда и да го кажа едва ли ще има същия ефект

  Отговор
 7. баси гадняра   28.03.2012 at 21:31

  всички които имат и най малкия шанс да са близо до депутатите имат привилегиите на безсмъртен-в друга държава се нарича подсъдим!!!

  Отговор
 8. баси гадняра   28.03.2012 at 21:32

  и осъден-а ако мене ме хванат ще ме обвинят в кой знае кво

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *