Захвърлиха паметника на Цар Освободител в селски двор, ще строят гараж на негово място!

паметника захвърлен сред отпадъци

Сваленият уж за реставрация паметник на Цар Осободител, бил захвърлен в селски двор край столицата, възмутиха се хората на Меглена Кунева от „Движение България на гражданите“.

Въпреки уверенията на управляващите, явно скоро няма да го видим реставриран. Свидетелите твърдят, че от едната страна на двора се колели прасета, а от другата изчукват автомобили.

Паметникът стои там абсолютно зарязан, и по него не се извършвала никаква реставрационна дейност.

Около светинята било истинска кочина от захвърлени боклуци, свидетелства скулпторът проф. Велислав Минеков.

Хората по форумите скочиха и обявиха за безродници върхушката на ГЕРБ, които искат явно да подменят паметника с някоя друга фигура.

паметника на Цар Освободител

Според хората на Кунева, реално ремонтът струвал не повече от 60 000 лева, а незаявените от правителството 1,2 млн. лева. Според тях, истинската причина за махането на паметника е, че се канят да строят гараж на мястото срещу сградата на Народното Събрание.

Това деяние е окачествено като вандализъм. Минеков се възмущава и от технологията, по която щели ужким да възстановяват паметника. Защото си е била чист вандализъм и иска да обявят името на учения от БАН, който я е предложил.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/mXbYtazA-RQ

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Захвърлиха паметника на Цар Освободител в селски двор, ще строят гараж на негово място!"

  1. Пенчо Семов   09.10.2012 at 8:56

    Неблагодарно племе, с къса памет и още по-къс акъл. Който забравя историята или я изкривява както нему е угодно, после плаща за това!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *