Заловеният с хероин собственик на хотел “Родина” – Васил Нинов близък с ГЕРБ

Васил Нинов

 50-годишният Васил Нинов, който беше задържан в Гърция със 168 килограма кокаин, се е ползвал с протекциите на министри от тройната коалиция, а после и на висши представители на ГЕРБ.

Собственикът на софийския хотел „Родина“ е бил посещаван от депутати от различни партии, но през последните години се е срещал основно с представители на ГЕРБ научихме от служители там. Преди година те са виждали в ресторанта шефа си Васко Нинов на сладка приказка дори с премиера Бойко Борисов.

„Когато ГЕРБ дойде на власт, депутатите им от провинцията трябваше да се преселят в София. През лятото на 2009 година повечето спяха в хотел „Родина“, докато ги устроят във ведомствени апартаменти. Оттогава шефът поддържа отлични отношения с много от тях. Виждали сме ги да идват и после“, разказва служител на хотела.

Хотел "Родина"

В същото време източници от прокуратурата твърдят, че родното МВР няма никаква заслуга, за залавянето на бившия банкер и настоящ хотелиер Васко Нинов. Според негови приближени, той е развивал незаконна дейност през последните 3 години, необезпокояван от властта. Хванат е в Гърция заедно с управителя на хотела Константин Георгиев.

МВР и министър Цветанов не са знаели нищо за акцията на службите от Испания, Гърция и САЩ, а после са решили да се похвалят, че са хванали крупен трафикант.

Всъщност Цветанов и хора от ГДБОП са били неприятно изненадани от ареста на Васко Нинов. Последният е имал спорове за имоти с Георги Агафонов. Двамата се съдят години наред. Васко Нинов е бивш шеф на Балканската универсална банка, а Георги Агафонов на банка „Славяни“. И двете са фалирали в мътните времена на прехода, а собствениците им днес се занимават с туризъм.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *