Задигнали шестцифрена сума от жилището на кметицата на Перник Росица Янакиева

Росица Янакиева

  Лют женски бой спретна кметицата на миньорския град Перник Росица Янакиева на общинската съветничка от квотата на ГЕРБ Милена Миланова. Яката градоначалничка причакала опонентката си след радиопредаване, в което участвали двете, и се опитала да я сплаши първоначално с грозни думи, а после с юмручни ръкомахания, описващи странни знаци във въздуха.

Очевидци разправят, че Янакиева в гнева са крещяла, как ще вкара в затвора общинарите, които разкриха далаверите й с похарчените пари отпуснати от правителството за покриване на щетите от земетресението на 22 май. Тя се заканвала да ги изтреби до крак, защото по думите й била несправедливо обвинявана.

Милена Миланова

Присъстващи на грозната сценка констатирали, че Росица Янакиева била силно притеснена да не би да последват нови разкрития, свързани със семейството й. Публична тайна в Перник е, че тя разполага с обръч от фирми, които се водят на нейни приближени. Говори се, че въпреки семплия си външен вид, всъщност е доста заможна дама, която не спира да благоденства, благодарение на заможните си приятели. Заради любовта си към парите и скъпите подаръци Росица получила и прозвището Мечо Пух.

Местните били потресени от колосална кражба, извършена в дома й в квартал „Мошино“ точно преди година календарно време. Тогава Янакива обявила, че крадци са задигнали от чекмедже на спалнята й 10 000 лева. Присъствали на огледа обаче разправят, че сумата била шестцифрена и клоняла към рекордните 300 000 лева. Органите на реда били впечатлени, че в домашни условия могат да се кътат толкова много пари. По настояване на Янакиева обаче от МВР обявили в местните медии, че е задигната само десетачка. Тя дори не оповестила останалите хилядарки, тъй като изниквал резонният въпрос какво прави такава сума пари в жилището й.

В града се говори упорито, че щедрата „субсидия“ Росица Янакиева получила като дар от мастит бизнесмен, който бил твърде доволен от работата й като кметица. Янакиева обаче така и не сколасала да се наслади на „материалното стимулиране“, защото, преди да внесе бонуса си в сейф, крадците се оказали по-сръчни от нея. Пернишката клюка носи, че „ударът“ бил направен от известен подземен бос, който научил за дадения рушвет и побързал да го присвои.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *