Журналистът от Бтв Ясен Дараков изнудва фолкаджийки за пари!

Ясен Дараков

Български­те еми­гранти в САЩ са в потрес! Нашенците зад океана  недоу­мяват как така репортер на Би Ти Ви съвместя­ва дейността си на  кореспондент с тази на органи­затор на фолктурнета.

Въпросният господин Ясен Дараков изнудва сънародниците ни,  които стопа­нисват заведе­ния  зад океана. Натиска се да е посредник  меж­ду тях, гостува­щите певици и фолк  фирмите. Дейността  си предприемчи­вият журналист върши срещу со­лиден хонорар в долари, който често е по-голям и от спечеленото от звездите.

 Чудото, от което са про­пищели  в Америка,  се нарича Ясен Дараков. Той е добре известен не само на тамошните си жертви, но и на зрителите у нас. Последно за него се чу покрай наградите „Оскар“. Тогава от Би Ти Ви се похвалиха, че Ясен е единственият наш журналист, стъпил на червения килим и взел интервюта от преминаващите по него холивудски величия.

 Дараков може и да е шашнал шефовете си в Би Ти Ви с хъса си, но в САЩ са впечатлени по­вече от интригантството му. Наскоро в излизащ зад граница вестник на българската емигрантска общност, бе публикувано интервю със собственика на най-голямата нашенска дискотека в Чикаго „Енигма“ Иван Загоров. Пред медията бизнесменът се оплаква от

Непрекъснатия тормоз на Ясен Дараков.

Ясен Дараков като домакин на фолк певицата Анелия в Ню Йорк

  Загоров твърди, че кореспондентът на Би Ти Ви саботира участия на фолкпевици в САЩ, използвайки вестника си „BG Voice“. Разбира се, на прицела му са само такива изпълнителки, които не са се съгласили той да ги представлява в Щатите. С подмолните си ходове Да­раков искал да се превърне в посредник монополист между продуцентите у нас и собствениците на българ­ски заведения в Америка. Така приходите му щели да нараснат значително.

 „На всеки един концерт Ясен Дараков прави повече пари от певеца и „Пайнер“ взети заедно. Затова пред­ложих на димитровград­ската музикална компания да работи директно със заведенията. Посредникът така или иначе не върши кой знае каква работа. Изкарва една работна виза, манипулира организатори по градовете и почва да им продава певиците“, разкри­ва Загоров. И допълва, че Митко Пайнера се съгласил на драго сърце да прескочи самопровъзгласилия се организатор Дараков и да работи директно с кръчмарите.

 Последните потърпевши от номерата на Би Ти Ви кореспондента са Таня Боева и Преслава, твърдят запознати. Първата тръгна наскоро на турне в САЩ, отказвайки услугите на изнудвача и сега понася отмъщението му.

 В бранша се говори, че Дараков имал наглостта да иска обяснения първо от Иван Загоров, а след това и от Таня Боева. Как така се осмелили да организират фолкучастие, без да го уведомят?

 „Таня се познава със собственика на „Енигма“ от години. А Ясен се опитва да й подлива вода?! Цялата драма на Дараков е, че го прескачат. Той   е  бесен, задето Боева отива да пее в дискотеката без одобрението му и без да му плати хонорар“ коментират във фолксредите.

 Преслава също стана­ла жертва на тормоза на Дараков. Иван Загоров уговорил учас­тието й директно с Митко Пайнера. Когато разбрал, че е прескочен, без да му се плати, Ясен направо пощурял. Започнал да телефонира на Преслава от САЩ, убеждавайки я да не ходи в Чикаго.

 „Счупил й е телефона да не идва. Момичето се е изнервило.

 Казва ми: „Тоя Ясен ми звъни през половин час и ми досажда да не ходя в Чикаго!“. Уникален идиот! Имам договор с „Пайнер“. Дал съм пари на адвокатка да направи работната виза. Изведнъж Ясен започва да притеснява Преслава. Горял от желание той да я докара в Чикаго и друг не можело. Та той изпраща певците да пеят в гаражи. За него е важно изпълнителите да му докарат 1500 – 2000 долара“, бесен е Иван Загоров.

  Бизнесменът споделя и друго – по време на турнето на Слави Трифонов в САЩ Ясен Дараков искал 5000 долара от собственици на заведения, за да им доведе на крака Дългия и екипа му. Дараков се ангажирал да влети със Слави и „Ку-ку бенд“ в заведението, за да ядат и пият без пари.Убеждавал домакините, че ще спечелят от рекламата, че Трифонов е бил в клуба им и им е дегустирал менюто.

 „Бяха вземани пари, в определено заведение. На мен ми беше предло­жено същото от Дараков. Да дам 5000 долара, за да дойде Слави в „Енигма“. А ние, видите ли, да искаме вход на хората, та да го гледат, че яде при мен“, възмущава се Загоров.

 Той разкрива, че съдър­жателите на един друг наш клуб в Америка не били толкова разумни и се вързали на простотиите на Би Ти Ви кореспондента. Трифонов отишъл, но като разбрал защо са го покани­ли, побеснял и си тръгнал.

 „Слави се ядоса и каза на всички от екипа си веднага да се качват в рейсовете. После трябваше да се връщат парите на хората. По 30 долара вход вземаха на човек! Каква цигания. Беше голям цирк“, разказва Загоров.

 

 Проваля участия с граченето си 

Ясен Дараков се изявявал не само като организа­тор, но и като певец. За щастие за последното не искал хонорар.

 Публиката едва издържала на граченето му. Би Ти Ви репортерът грабвал микрофона при всяко участие на известна певица. Гостуващата звезда не можела да направи нищо, освен да се примири и да гледа отстрани.

 Собствениците на заведенията, в които се разигра­вали свирите, не смеели да се намесят, за да не стане скандал. Все пак Ясен Дараков е известен в САЩ не само със своя бизнес нюх, а и с непредсказуемото си поведение.

 „Случвало се дори да пее повече от певците. Голяма трагедия! Не може да пее, но под влиянието на алкохола решава, че е изпълнител и че е център на вниманието. Мисля, че той е изопачен в мозъка тип“, възмущава се собственикът на чикагския клуб „Енигма“ Иван Загоров.

Още сензации:

loading...

6 Отговора за "Журналистът от Бтв Ясен Дараков изнудва фолкаджийки за пари!"

  1. Станимир Иванов   16.04.2012 at 21:26

    И това са думи на хора който са нямали честа да се запознаят с Ясен.
    Хора спрете да се чудите какви глупости да пишете а вземете отидете там, намерете Ясен поговорете с него поживейте с него и тогава пак пишете. Ако има българин който може да ви помогне за каквото и да е било това е Ясен

    Отговор
    • D   29.04.2012 at 4:21

      Станимире,
      Знаем го ние Ясен, много добре го познаваме в Ню Йорк…
      Всичко което е написано е ВЯРНО. Даже според мен не е пълно.
      Но като ти прочетох коментара се замислих дали пък не сте роднини с Яската или интимни приятели…защото ти си единствения човек който споделя тези добри впечатления…

      Отговор
      • Petko   12.08.2012 at 19:49

        Д, Много си прав!!!!! Станимир навярно е ясенчо, ама си е написал друго именце

        Отговор
  2. Надя   23.04.2012 at 5:44

    Всички в САЩ са вдигнали ръце от Ясен Дараков. Вземете си го в България, please!!!

    Отговор
  3. кураре   03.05.2012 at 12:47

    Що за хора са българите в Америка след като ходят на чалга концерти? Май простотия голяма.

    Отговор
  4. Sadiata   16.03.2013 at 9:41

    Toia maniak e gei ot malak.Lajehme go che shte go pravim jurnalist a toi beshe edna utrepka deto niamashe pari za kafeto da si plati.Daje mi e interesno kak taka se e snimal s jeni.A mejdu drugoto gei koito da ne e intrigant niama taka che toz se e zel naseriozno.Kato se varne v Burgas triabva da se pooshamari malko i she mu doide akala v glavata …

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *