Жителите на село Литаково пропищяха от безчинствата на велможата Семко Семков

Семко Семков (вляво) и Христо Стоичков

  В шок и ужас е изпаднало ботевградското село Литаково, откакто в него коли и беси местният гаулайтер Семко Семков. С безчинствата си аверът на Емил Димитров-Фаса открай време върви по стъпките на депутата от ГЕРБ. Той се появява на политическата сцена през от 1999 г. Тогава след дълги крамоли е избран за кметски наместник на съседното село Гурково. Истинският му възход обаче започва през октомври 2009 г., малко след като ГЕРБ идва на власт. Семко печели поредица „конкурси за един кон“. Така взема на концесия за 15 години ловното поле и горите над Литаково и безжалостно ги експлоатира. Бариерите около тях спират достъпа до две съседни села.

Откакто Семко сече дърветата, изворната вода на Литаково секнала. Сега от чешмите тече мътна вода оплакват се местните хора. Тя не само не ставала за пиене, а и прането се оцветявало в жълто. Самият Семков построил пречиствателна станция над селото. Бойко Борисов срязал лентичката и толкова. Хората сега се редят на опашки, за да си наливат вода от две чешми, които единствени имат чиста вода.

Кмет на Литаково вече четвърти мандат е Даниел Дилов, който е близък до ботевградския градоначалник Георги Георгиев. Двамата оставят Семков да действа със замах. След местните избори табелата на Литаково е задраскана и върху нея е написано „Семково“.

Село Литаково

„Това е типично феодално владение. Той завладя селото.

Никой не предприема нищо. Хората умират от страх. В съседните Краево и Рашково положението е същото.“ Така описват положението местни хора. Всички се възмущават, но никой не смее да вдигне глас.

През последната година Семко им докарал и нова беля. От Берковица довел сто цигани да секат горите. Доскоро мургавите ни сънародници са живели в десет фургона. После започнали да водят и семействата си. Постепенно си взели и квартири. Други се настанили направо на площада. Движат се с коли и коне, които изтъпкват нивите и ливадите. Някои вече са изпратили децата си и в местната детска градина. Селяните се боят, че циганите ще останат да живеят постоянно, след като ги регистрират за следващите местни избори след три години. Проблеми с кметството за регистрацията няма да има.

Директорът на Горското стопанство в Ботевград Веселин Нинов също е близък приятел на Семков. Подопечните му служители не смеят да влязат в гората, в която циганите роби на Семков секат.

Веселин Нинов

Страх ги е, че ще ги уволни. Те изчакват трупите в подножието само за да ги маркират.

Всеки ден по шест ТИР-а заминават за Гърция. В краен случай, ако не могат да си затворят очите пред някое нарушение, вместо на фирмата на Семков, съставят акт на някой от циганите работници. Така фирмата е чиста, а пишман бизнесменът плаща на ръка глобата на ратая си. В същото време Семко е спрял сечта на местните хора, защото по думите му „правели нарушения“. Истината е, че той иска за себе си целия дървен материал.

Директорът на Горското стопанство Веселин Нинов пък прибрал на горските позволителните и сега те следят само местните.

„Горското стопанство не представлява социално предприятие. То не продава на социално слаби дървен материал за огрев на по-ниски цени. Ние целим положителен икономически резултат“, заявява Веселин Нинов. Затова тази година хората ще останат без дърва. Горските не се интересуват от горите, които са на другите собственици – нещо, за което също им се плащат заплати.

 

Семко Семков (вдясно) и Христо Стоичков се правят на трапери

Забавления на богоизбрани

Името на Семко Семков изпъква както в светските, така и в спортните хроники. Ботевградските издания угодно отразяват всяка негова крачка. Той бил сред поканените на 60-ия рожден ден на ботевградския кмет Георги Георгиев, с когото си въртят далаверите. Празникът в комплекса на Валентин Златев „Ризорт-Правец“ бил увенчан със заря. Съобщават ни също, че Семко бил в Банско за състезанието за Световната купа по ски алпийски дисциплини. За по-паметливите – в компанията на Бойко Борисов. В добрите традиции на Емил Димитров-Фаса и Семко е приятел на Христо Стоичков. Домакинствал му е и в ловуването. Цяла нощ двамата ловци кибичили в Едродивечовия ловен район – Литаково. Накрая имали слука – точно в 5.22 часа сутринта излезли два вълка. Стоичков отстрелял единия, а Семков успял да рани другия. Негови гости са били и Валентин Златев и разбира се, кметът на Ботевград Георги Георгиев.

Председателят на ботевградския Автомобилен и мотоциклетен клуб Семко Семов се изявява и като майстор на офроуда. Последно в началото на годината Семко и навигаторът му Бижака стават първи в кално-снежен екшън. Успехът им бил ценен по две причини. Първата – за сефте победили като екип. Втората – това станало в люта битка с друг екипаж от Ботевград. Преди това всички шампионски титли Семко печели именно с навигатора на другия екип – Чопъра.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Жителите на село Литаково пропищяха от безчинствата на велможата Семко Семков"

  1. Дончо   20.08.2014 at 12:34

    Еми гръмнаха го, дано са доволни сега селяните.

    Отговор
  2. гого   21.08.2014 at 8:00

    Толкова ли е изтървана тази държава.боже.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *