Емо Фаса уредил незаконно Стопанската академия в Свищов с половин милион!

Емил Димитров - Емо Фаса

  Депутатът лобист Емил Димитров, известен като Емо Фаса, станал член на Съвета на настоятелите на Стопанската академия в Свищов. Този пост бил уговорен по време на редовните ловни излети със скандалния ректор на учебното заведение Величко Адамов. От години се разказват легенди за ловните подвизи на двамата.

Гербаджията Емил Димитров е възпитаник на катедра „Финанси“ в Академията. Модата да бъдат настоятели в университетите, от които са получили дипломи, явно вече е обзела мнозина новобогаташи. Суетата на Емо Фаса обаче е в противоречие със Закона за висшето образование, според който народни представители нямат право да участват в такива органи.

От своя страна депутатът веднага побърза да се отчете подобаващо за оказаната му чест. При гласуването на републиканския бюджет през декември Емо Фаса успя да увеличи субсидията на учебното заведение в Свищов с 500 хил. лева.

Той прокара предложението между двете четения на закона. Източници от научните среди са потресени от демонстрираната наглост и настояват лобистът Емил Димитров да бъде разследван за този класически конфликт на интереси.

От просветното министерство и парламента обаче няма никаква реакция. Това не е странно, защото ректорът на Академията Величко Адамов се радва на изключителна толерантност от страна на ГЕРБ.

Просветният министър Сергей Игнатов от години си затваря очите пред драстичните му далавери.

Вътрешният министър Цветанов също демонстрира най-топли чувства към самопровъзгласилия се професор.

Цветанов отиде на крака в Свищов и откри учебната година в Академията точно в момента, когато ескалира скандалът около титлата менте на Величко Адамов.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *