Емануил Йорданов: Цветанов за да се задържи на поста, би навредил и на самия премиер

Емануил Йорданов

  Цветанов не е човек, от когото можем да очакваме оставка. Той трябваше отдавна да я е подал – още когато обвини невинните лекари от Горна Оряховица в парламента. Но ще държи поста си до последно, заяви Емануил Йорданов, министър на вътрешните работи от кабинета „Костов“. Според него дори ако Бойко Борисов реши да го освободи, Цветанов , ще се опита по най-различни начини да се задържи, дори да навреди на самия премиер и напартия ГЕРБ.

Йорданов коментира, че въпреки оправданията с изминалите 20 години Бойко Борисов и Цветан Цветанов участват в управлението на държавата от 2001 г. насам без прекъсване. Четири години Борисов беше главен секретар на МВР, заемаше най-висшата професионална длъжност, а състоянието на организираната престъпност е свързано и с неговата дейност.

Цветан Цветанов и Бойко Борисов

„След атентата в Бургас трябва ясно да се каже, че е нужна радикална реформа в МВР, ДАНС и разузнаването – категоричен е Емануил Йорданов. – Борисов също трябваше да подаде оставка след случая с Мишо Бирата. Доказа се, че е бил подслушван с напълно законни СРС, а отговорност за това носи МВР и Цветанов. Но тогава около случая се замълча. Сега Борисов обаче сам призна, че от изтеклите записи са били махнати само ругатните“.

Напрежението между институциите в правораздаването според Йорданов се дължи на ниската правна грамотност на Цветанов. Той въобще не знае за какво става въпрос в един наказателен процес. Въпреки това си позволява да обсъжда работата на съда, все едно е врял и кипял в съдебните зали в продължение на години. На него очевидно тепърва му предстои да се запознава с работата на съдебната система.

„Самочувствието му на незаменима дясна ръка на Борисов му позволява не само да атакува безпринципно и неграмотно съда, а и стигна дотам да говори против президента, който е от тяхната партия“, казва Йорданов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *