Егоизмът на Бойко Борисов ни превърна в мишена на терористите!

Бойко Борисов

  „Разполагаме с информация, че атентатът е бил финансиран от „Хизбула“. Може обоснователно да се направи предположението, че две от лицата са с принадлежност към военното формирование на „Хизбула“, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов след края на заседанието на консултативния съвет по национална сигурност, което бе проведено във вторник при президента Росен Плевнелиев.

Това е първото официално изявление от страна на българското правителство, което свързва групировката с атентата на летище „Сарафово“. То бе направено половин година след трагедията и без никакви обяснения относно хода на разследването и доказателствата за тази теза. Най-скандалното е, че американски авторитетни вестници като „Уолстрийт Джърнъл“ и „Вашингтон Поуст“ написаха, че българското правителство ще излезе с такива данни, няколко часа преди да започне консултативният съвет при президента.

"Хисбула"

Очевидно е, че истината за този атентат отстъпва място на политиката, а Бойко Борисов и Цветан Цветанов изпълняват външна политическа поръчка, която може да струва доста скъпо на България. Нищо до тук не води до изводите, които направи Цветанов само два месеца след като той и премиерът бяха извикани на инструктаж в Белия дом. Тезата за намесата на „Хизбула“ идеално обслужва американските и израелските интереси, но съвсем отделен е въпросът дали наистина тази групировка стои зад атентата. Още по-важно е дали България няма да се превърне в първостепенна мишена за международен тероризъм, след като показа такова безсилие в превенцията и разследването в случая „Сарафово“, а това демонстрира сляпо

Бойко Борисов и Цветан Цветанов на заседанието на консултативния съвет по национална сигурност

угодничество към политическите интереси на чужди страни. Дори и повърхностният анализ на този атентат сочи, че той няма нищо общо с почерка на групировката, базирана в Ливан, а от интервюто, дадено от една следователка по случая преди два месеца, става ясно, че няма нито една следа, която да води в тази посока.

Решението на Борисов и Цветанов да се съобразят с политическия натиск от Вашингтон наистина може да донесе големи проблеми на страната ни, а един ден историята ще се произнесе дали то не е равносилно и на национално предателство. Във всеки случай от вторник България официално влезе в режима на война, която досега не беше наша. Няма съмнение, че не сме подготвени да я водим, но е сигурно, че в нея ни вкара политическият егоизъм на Бойко Борисов, който заради собственото си политическо оцеляване е готов да запали чергата на всички ни.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Егоизмът на Бойко Борисов ни превърна в мишена на терористите!"

  1. ффффф   11.02.2013 at 23:42

    тая война да си я водят те…бойко цецо слагайте комуфлажа камили такива..аз никъде не отивам който иска да ходи..мен не ме барайте…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *