Евелин Банев – Брендо дава 10 млн. евро подкуп за свободата си

Евелин Банев – Брендо

  Емисари на кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо предлагат фантастични рушвети на италиански магистрати, за да оправдаят мафиота от Тополовград, мълви се усилено в родния ъндърграунд.

Според клюката, която се разпространява в подземния свят, мизата на рушвета, предлаган от партньорите на Брендо за свободата му достигнала зашеметяващите 10 милиона евро. Парите били предложени на прокурори, следователи и съдии от членове на италианския престъпен синдикат „Белоко“. Не е известно дали някой се е изкушил да прибере солидния рушвет.

Съдебният процес срещу Брендо в Италия стартира тази пролет, като само дни преди началото му дъщерята на кокаиновия крал Лара бе отвлечена. 10-годишната щерка на Банев бе върната от терористите, след като прекара 47 дни в плен. Мнозина са на мнение, че похищението на Лара има връзка със съдебния процес срещу Евелин Банев и съратниците му.

В Италия Брендо е обвинен за трафик на 40 тона кокаин от Южна Америка в Европа. Прокуратурата иска 20 години затвор за мастития гангстер от Тополовград. Присъдата на Брендо ще бъде произнесена на 8 юли.

По всяка вероятност Банев ще бъде осъден на 15 години затвор, но адвокатите на мафиота ще се опитат да издействат прибирането му в България. Преди месеци Брендо бе осъден на 8 години затвор от Софийски градски съд за пране на пари, като мнозина са на мнение, че присъдата му бе произнесена само за да се отвори юридическа възможност Банев да се прибере в родината си.

„Адвокатите на Брендо ще настояват той да излежи първо присъдата си в България и едва след това да бъде екстрадиран в Италия, за да лежи там“, разкриват запознати с плановете на крупния мафиот.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *