Дъмпела намушкал Багата заради неплатена доза кокаин

Даниел Стефанов-Дъмпела

  Върналият се от оня свят шампион по бойно самбо Благой Иванов – Багата редовно ползвал услугите на наркодилъра Даниел Стефанов – Дъмпела, които замалко не го уби в края на февруари. Този слух обхожда от няколко дни ъндъргрунда на столичния квартал „Люлин”, където нападателят на спортиста е разпространявал наркотичните вещества.

Наскоро, след малко повече от три месеца лечение, 25-годишният Благой Иванов бе изписан от централната реанимация на „Пирогов“. Там престоя точно 86 дни, след като при свада в столичното заведение „Домби бар“ бе приет с тежка прободна рана в гърдите.

Ножът на Дъмпела бе преминал през белия дроб на Багата и проникнал в лявата камера на сърцето. Хирургът д-р Стоян Сопотенски извърши спешна животоспасяваща операция, а в следващите месеци на няколко пъти Благой бе между земята и небитието. Премина през поредица от хемодиализи, с които бе прочистена кръвта му, през което време лекарите го държаха в медикаментозна кома.

Благой Иванов - Багата

Багата напусна „Пирогов“ отслабнал с 27 килограма. Като временни последици от медикаментозното лечение Благой ще трябва да преодолее завалянето в говора и частичната си амнезия.

В последния един месец, преди 26-и февруари да преобърне като центрофуга живота му, Багата използвал силата и статута си на боец и няколко пъти взимал кокаин от Дъмпела, без обаче да се разплати с него. „Дали за лична употреба или за друг, е въпрос само на предположение, но поне 4 пъти е бил забравил да му плати дозите“, говори се между дилърите из най-населения столичен квартал.

Версията, че Иванов е бил наръган от Стефанов заради неуредените им дози, изплува тези дни, след като преди две седмици шампионът по самбо се показа за пръв път след инцидента.

Същия ден лекарите отказаха да отговарят на въпроси дали в кръвта на Багата е бил открит кокаин. Това от своя страна още повече засили спекулациите, че раненият ММА-боец, световен шампион от 2008 г., когато победи най-добрия в бойното самбо – руснака Фьодор Емеляненко, се е стимулирал с белите прахчета.

Обвиненият в опит за убийство Дъмпел продължава да бъде заключен в ареста. Ако бъде признат за виновен, го чакат от 10 до 20 години затвор. Разследването все още изяснява дали Иванов е провокирал конфликта, или е бил ранен безпричинно. „Може и да не е съвсем безпричинно, тъй като въпросната вечер май отново е искал да мине аванта“, одумват случая в подземните среди в „Люлин“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *