Доган прикрива дългове за милиони като топи невинен

   Последният собственик на фирма „Акома„, която се водеше притежател на боянските сараи на Ахмед Доган, има съдба, достойна за киносценарий. Васил Мишев от Перник, който нито познава Доган, нито е влизал в сараите му, е принуден да се крие в чужбина близо осем години, след като се оказва, че дължи 1 311 512 лв.

Парите са от ДДС и са натрупани от скандалната фирма „Акома“ покрай сделки с Държавния резерв. Дълговете обаче се водят на Васил Мишев и той с години не може да се прибере в България. Заплашват го арест и затвор.

Мишев обаче никога не се е докосвал до огромните пари. Оказва се и че не е слагал подписа си под договор за прехвърляне на фирмата на негово име.

Драмата му започва преди осем години. Тогава на домашния му адрес в Перник пристига писмо от данъчните, че Васил дължи над 1 млн, лева ДДС като собственик на „Акома“. Според документите, които хвърлят в ужас близките му, той е станал едноличен собственик и управител на компанията, придобила скандална слава като част от обръчите на Доган.

По това време Васил Мишев дори не е в България. Две години по-рано той се е устроил в Испания заедно с приятелката си. През това време не се е връщал нито веднъж в родината. Затова няма начин да е подписвал документи за собственост на „Акома“.

Близките на Васил наемат адвокат и започва истинско ходене по мъките.

Оказва се, че предишната собственичка на „Акома“, Кирилка Ангелова, изключително приближена на Ахмед Доган, е прехвърлила фирмата на Васил Мишев, а договорът е заверен от нотариус Борислава Налбантова на 22 ное«гери 2004 г.

Любопитна подробност е, че смяната на собствеността става четири дни преди официално да бъде обявено, че „Акома“ дължи над милион ДДС заради сделки с Държавния резерв.

С това неприятните сюрпризи за Васил Мишев не свършват.

Проверка във фирмените регистри показва, че освен на „Акома“ той, незнайно как, е станал собственик на още четири фирми. Всички те били регистрирани в София, а впоследствие преместени в Перник и Враца. Данъчните напират Васил да плати дълговете на „Акома“, защото самата компания няма никакво имущество. През това време неговите близки се мъчат да доказват, че той никога не е бил собственик на фирмата. Оказва се, че преди време е загубил личната карта и задграничния си паспорт. Най-вероятно личните му данни са били откраднати тогава. Правят се и две графологични експертизи на подписа му в документите за собственост. Те категорично доказват, че той не е негов.

Едва преди няколко месеца Апелативният съд в София сложи край на почти осемгодишната сага. Най-сетне прехвърлянето на фирмата и милионите й дългове върху Васил Мишев е анулирано. Той се връща в България и вдига сватба. Веднага след тържеството отново заминава за Испания.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *