Деца намирили гърчещото се тяло на простреляния Васко Железния, помислили, че няма глава

Трупът на Васил Лазов - Веско Железния

Застрахователят Васил Лазов бе застрелян малко след 13 ч. вчера на улица „Бяла ружа“ в столицата.

 Килърите минали с кола край 53-годишния мъж, докато товарел багажа си в автомобила. Два куршума се забили в черепа на жертвата и той паднал на земята до колата. До момента няма данни за очевидци на убийството. Нападението е много добре планирано, защото точно по това време в съседна къща има ремонт и силно бучат машини разсъждават криминалисти. Седмокласници забелязали как Лазов се гърчи в локва кръв.

 „Там лежи един мъж, който е без глава ама диша още“, казали веднага учениците на съседката на Лазов Астиния Шулева. Децата изпаднали в ужас, но въпреки това тя им заповядала да се обадят на телефон 112. От спешния номер в първия момент се усъмнили, че хлапетата казват истината. Но след това Шулева позвънила отново и потвърдила за ужасяващата гледка. Докато дойде линейка и полиция, Железния издъхнал.

   “Видях Васко сутринта, разхождаше двете си кучета, дори успокои дъщеря ми, че няма да я нападнат, Беше добър съсед, живееше с брат си и семейството. Преди време загуби едно от децата си, което се удави“, разказа съседката Шулева. Васко имал дъщеря, с която се гордеел, защото тя била студентка и се справяла отлично.

 Съседи разказват, че преда време Васил имал проблеми с брокери, които го излъгали в сделка. Тогава той се обърнал към телевизията за помощ.

 „Имаше много добри връзки в КАТ, много хора правиха застраховки при него“, разказа друг съсед. Преда 2 години къщата на убития мъж е обрана от крадци, той обаче никога не е демонстрирал, че разполага с много пари.

 „Никой не го е заплашвал, с брат му Наско, който живее на село, са много добри хора“, твърди Йордан Божилов, братовчед на убития. Той се прибирал от работа и научил с ужас от насъбраните се журналисти, че роднината му е гръмнат по най-жестокия начин.

 На мястото на екзекуцията веднага дойдоха началникът на СДВР старши комисар Валери Йорданов и зам. градският прокурор на София Роман Василев.

 „Близките са много притеснени и изплашени, затова чакаме да се успокоят“, казаха часове след разстрела разследващите.

Васко Железния имал изтърпяна присъда за подкуп

 През 2002 г. застреля­ният Васил Лазов има три регистрации в полицията за съставяне и използване на неистински документи, а през 1987 г. има присъда от година и четири месеца за подкуп. Наказанието е изтърпяно, уточни старши комисар Валери Йорданов. Лазов е имал офис за сключване на застрахов­ки за автомобили към раз­лични застрахователни компании. „Към момента от разговори с негови близки и познати няма данни лицето да е заплаш­вано или притеснявано по какъвто и да било повод.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Деца намирили гърчещото се тяло на простреляния Васко Железния, помислили, че няма глава"

 1. peskador   10.04.2012 at 18:43

  Не пишете глупости! Железният,мир на прахът му се казва не Веско, а Васил!Засрамете се от желанието си да правите кариера от мъката на хората !

  Отговор
 2. peskador   10.04.2012 at 18:52

  Какви са тези простотии бе хора?Как железният хем бил без глава,хем дишал!Много си прост бе Съйчеееееееее!

  Отговор
 3. edno ot decata   25.03.2013 at 20:52

  „Там лежи един мъж, който е без глава ама диша още“, казали веднага учениците на съседката..
  Abe vie si pishete kakvoto vi padne qsno kazahme che ima ogromna dypka v glavata ;xx ne znaqt kakvo da pishat ama pishat

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *