Десислава Атанасова лансирана за здравен министър от любовника си – депутата Пламен Нунев

Десислава Атанасова

   Новият здравен министър Десислава Атанасова принадлежи към русенския кръг „Космополитън“. Кръгът е наречен по името на хотел в дунавския град, чийто собственик е бизнесменът Красимир Даков.

Бившият полицай Пламен Нунев и шеф на ГЕРБ в областта, преди да влезе в парламента, отговаря за сигурността на фирмите на Красимир Даков. Заедно с брат на бизнесмена – Добромир Даков, е съуправител на сдружението „Спортен клуб по баскетбол – Дунав“.

Твърди се, че депутатите Пламен Нунев и Десислава Атанасова са кадри, подкрепяни от Даков още от създаването на ГЕРБ. Те му се отблагодаряват, като подкрепят неговите бизнес начинания.

През 2007 г. Десислава Атанасова влиза в общинския съвет на Русе като съветник от ГЕРБ. Там е лансирана точно от Пламен Нунев, твърдят отлично осведомени. Благодарение на личното му застъпничество тя е сложена на избираема позиция и влиза в местния парламент, въпреки че до този момент е абсолютно неизвестно лице в града. След това напористата дама оглавява две общински комисии -по сигурност и обществен ред и по териториално и селищно устройство.

Според медиите в Русе, като съветници в общината, Нунев и Атанасова се отчитат на своя благодетел. Те гласуват за скандална заменка, одобрена от местния парламент. Благодарение на това Даков получава 490 квадрата общинска земя в съседство на хотел „Космополитън“, чийто собственик е. В замяна той отстъпва на общината 267 квадрата земя пред същия хотел. Съветниците решават да я направят паркинг!

Сделката е оспорена пред комисията по конфликт на интереси към общината. Дадена е и на Русенския административен съд. Няма данни да е развалена.

Пламен Нунев

  В навечерието на последните парламентарни избори сериозен вестник обяви, че Пламен Нунев е лансирал в парламентарната листа днешната здравна министърка, защото по това време тя му е любовница.

А на твърденията на съпартийците си, че е сложил любовницата си в листата той бил отсякъл: „Не мога да коментирам лични неща“. Но след кратък размисъл добавил: „Първо, са несериозни. Второ, не кореспондират с действителността“.

По това време Пламен Нунев реди листите като областен координатор на ГЕРБ в тясно сътрудничество с вътрешния министър Цветанов. Десислава Атанасова тогава е скромен юрисконсулт на русенската болница. Третото и четвъртото място си поделят приятелките й Светлана Ангелова и Даниела Миткова. Така първите четири позиции в русенския списък на ГЕРБ се оказват в плен на сложни интимни и бизнес взаимоотношения.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Десислава Атанасова лансирана за здравен министър от любовника си – депутата Пламен Нунев"

  1. plenty of fish dating site   14.08.2019 at 9:02

    Hello, its good article on the topic of media print,
    we all be familiar with media is a great source of facts.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *