Депутатският брат Таньо Димитров с незаконно построена конна база

Незаконната конюшня на Таньо Димитров в Етрополе

  Братът на Емил Димитров – Таньо Делчев Димитров, върти бизнес в незаконна конюшня в Етрополе, на която слага ръка чрез ловка врътка. Таньо закупува земеделската земя чрез своя фирма. Прави постъпки да му бъде разрешено строителство по времето на тройната коалиция, когато министър на земеделието е Нихат Кабил. Таньо иска и финансиране от фонд „Земеделие“. Оттам му отговарят, че не може да получи пари, защото фирмата му няма изискваната по закон 3-годишна история. Тогава депутатският брат прехвърля дружеството си на своя кумец.

Благодарение на тази врътка, Таньо получава европари и построява конната база. В града се говори, че се докопал до финансиране по САПАРД благодарение на брат си Емо Ротманса. Новата конна база открита на празника на Етрополе на 27.06.2010 година. Церемонията е помпозна. Тържеството е съпроводено с турнир по конен спорт. Базата е изключително луксозна. Личи си, че в нея са вложени много пари.

Емил Димитров

Освен със скандалното финансиране обектът се свързва и със смъртен случай. Младо момиче загива, докато язди скъп кон в имота на депутатския брат. Веднага след инцидента мутрите на Емил Димитров се заемат с прикриването на историята.

Те успяват да сплашат близките на момичето, както и малкото очевидци на смъртта му. Оттогава никой не смее да обели една дума по случая, а разследването на инцидента набързо е пратено в архива. Това е само щрих от подхода, с който Емо Ротманса държи града в страх и подчинение. За да може да продължи необезпокояван със своеволията си, мутрите му раздават пари на местните хора. Това става най-вече по време на избори.

Здравеняци започват да обикалят улиците на Етрополе месец преди вота. Така припомнят за себе си и насаждат напрежение. Целта им е да внушат на местните хора, че са под постоянно наблюдение. В навечерието на изборите дебеловратите обикалят от къща на къща и оставят по 50 лв. в пощенските кутии. В знак на благодарност Емо Ротманса праща гласоподавателите на почивки в хотели на свои близки бизнесмени по родното Черноморие.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Депутатският брат Таньо Димитров с незаконно построена конна база"

  1. bitly.com   05.09.2021 at 14:59

    Every weekend i used to visit this site, because i wish for enjoyment, since this this web site conations
    actually pleasant funny material too.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *